Opel Insignia: 2.111 km με ένα ρεζερβουάρ

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κατανάλωσης σημείωσε το μεσαίο μοντέλο της Opel

  • -
  • -

Η Opel έχει επενδύσει πολλά στη «πράσινη» τεχνολογία εστιάζοντας σε τεχνολογίες που θα μειώσουν την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τις εκπομπές CO2. Στην περίπτωση του Insignia έχει αποσπάσει την ενεργειακή ταμπέλα A+ όσον αφορά την έκδοση με τον diesel κινητήρα 1.6 με τους 136 ίππους. Η μέση κατανάλωση του μοντέλου είναι 3,8 lt/100 km με τις εκπομπές του να περιορίζονται στα 99 gr/km στην πιο οικονομική του εκδοχή.

Ο Felix Egolf όμως, ένας πιλότος Airbus προσπάθησε να πετύχει ακόμα καλύτερες τιμές σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι, οδηγώντας το Opel Insignia 1.6 136 PS από τις Άλπεις μέχρι τη Β. Θάλασσα και επιστρέφοντας στην Ελβετία σημείωσε κατανάλωση 3,46 lt/100 km διανύοντας απόσταση 2.011 χιλιομέτρων με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου.

«Ήθελα να σπάσω το φράγμα των 2.000 χιλιομέτρων εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούσα να βρω αυτοκίνητο για το εγχείρημά μου. Η τέλεια αεροδυναμική του Opel Insignia (Cd 0.26) σε συνδυασμό με τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης Continental EcoContact5 συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το εγχείρημα με το Opel Insignia δείχνει επίσης ότι οποιοσδήποτε υιοθετεί ένα προβλέψιμο στιλ οδήγησης μπορεί εύκολα να πετύχει ίδιες ή και καλύτερες από τις επίσημες τιμές κατανάλωσης» δήλωσε ο Felix Egolf.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...