Στο Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2016

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 26 - 29 Μαΐου

  • -
  • -

Με κέντρο το Ναύπλιο θα διεξαχθεί στις 26 - 29 Μαΐου το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2016, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πιο απαιτητικό και τον πλέον πολύτιμο για τους συμμετέχοντες αγώνα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA. Ειδικά φέτος ο αγώνα της κατηγορίας Sporting είναι ο σημαντικότερος από τους 11 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι ο μοναδικός που δίνει έξτρα μπόνους βαθμούς εκκίνησης και τερματισμού στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν, ενώ και για το Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει διπλό συντελεστή (1,5 για χωμάτινο σκέλος και 2,5 για το ασφάλτινο).

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί φέτος σε διάσημες διαδρομές της Πελοποννήσου. Ο Sporting αγώνας περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, καθώς και ένα ασφάλτινο νυχτερινό τμήμα που σίγουρα θυμίζει συναρπαστικές στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της διοργάνωσης. Συνολικά το μήκος του αγώνα θα ξεπερνά τα 900 km, περιλαμβάνοντας 80 km Ειδικών Διαδρομών σε χώμα και 170 σε άσφαλτο!

Για την κατηγορία Regularity, η εξίσου απαιτητική διαδρομή θα έχει μήκος που θα ξεπερνά τα 1.000 km και θα περιλαμβάνει 45 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα εκκινήσουν από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί της 27ης Μαΐου. Από το βράδυ της πρώτης ημέρας όλοι οι συμμετέχοντες θα καταλύσουν στο Ναύπλιο, όπου θα παραμείνουν και το Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ στην ίδια πόλη θα πραγματοποιηθεί ο τερματισμός και η Τελετή Απονομής το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαΐου.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2016 είναι μια καλή ευκαιρία για εκδρομή με αντικείμενο δύο μεγάλες μας αγάπες: τα ιστορικά αυτοκίνητα και την ελληνική φύση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...