Η Land Rover ετοιμάζει τον αντίπαλο της BMW Χ6

Ο βασιλιάς των 4x4 ετοιμάζει ένα "μοδάτο" μοντέλο με κουπέ φιλοσοφία

  • -
  • -

Η Land Rover έχει συνδέσει το όνομά της με τα κορυφαία 4x4 αλλά και στη σύγχρονη ιστορία της τα SUV. Όσον αφορά το παρόν διανύει μια δημιουργική περίοδο, με μοντέλα που προσφέρουν πολυτέλεια και φυσικά αξιόλογες εκτός δρόμους δυνατότητες, αλλά δεν έχει ένα αυτοκίνητο με κουπέ αισθητική ώστε να ανταγωνιστεί τις μάρκες κύρους όπως την BMW και Mercedes.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar αυτό θα αλλάξει μέσα στον επόμενο χρόνο, με τη Land Rover να πατά πάνω στο αλουμινένιο πάτωμα της Jaguar F-PACE για να δημιουργήσει το Range Rover Sport Coupe. Με μήκος περίπου στα 4,7 m θα είναι λίγο μικρότερο από το BMW X6 και θα τοποθετείται ανάμεσα στα Range Rover Evoque και Range Rover Sport.

Κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα περιλαμβάνονται στη γκάμα του μοντέλου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα υπάρχουν και μικρότεροι 4κύλινδροι. Πιθανότατα θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει τον θερμικό 3.0 SDV6 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά και μια έκδοση αμιγώς ηλεκτρική που θα δανείζεται την τεχνολογία του Jaguar F-PACE.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...