Τι βρίσκει κανείς σε αγγελίες…

Πωλείται στο ebay το σπάνιο Ferves Ranger

  • -
  • -

Δεν ξέρω τι να κάνω! Να τρομάξω, να κλάψω ή να γελάσω; Αυτό το ιδιαίτερο όχημα βρέθηκε σε αγγελία του ebay, όπου ο ιδιοκτήτης του πουλάει το ιδιαίτερα σπάνιο απόκτημά του. Το Ferves Ranger του 1967 είναι στην ουσία –ανεπίσημα- η offroad εκδοχή του μικρού Fiat 500. Κατασκευαζόταν από το 1966 έως και το 1971 στην Ιταλία από τη Ferves ( Ferrari Veicoli Speciali, καμία σχέση με τον Enzo Ferrari) και φέρει αρκετά μηχανικά μέρη από τα… φυσιολογικά fiatάκια…

Το δικύλινδρο 499cc αερόψυκτο μοτέρ των 18 ίππων έρχεται κατευθείαν από το κλασικό 500ράκι. Όλα τα Rangers μέχρι το 1968 ήταν δικίνητα, ωστόσο η Ferves εξόπλιζε προαιρετικά το σύστημα τετρακίνησης. Επίσης, ο κάθε τροχός διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης που προέρχεται από το Fiat 600D, ενώ πηγή αρκετών άλλων μερών αποτελούσαν τα μοντέλα Fiat 124, 238 και Autobianchi Primula.

600 μονάδες κατασκευάστηκαν αυτά τα 6 χρόνια παραγωγής του, αλλά μόλις τα 50 Rangers κατάφεραν να επιζήσουν έως και σήμερα. Ένα από αυτά βγήκαν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» του ebay με την τιή να βρίσκεται αυτή τη στιγμή που γράφουμε στα σχεδόν 20.000 ευρώ. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...