Γιατί έχει κόκκινα ελαστικά το Opel GT;

«Έμπνευση» για την ιδιαίτερη πινελιά ήταν η μοτοσικλέτα του 1928

  • -
  • -

Αναμφίβολα, μόλις αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Opel GT στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έπεσαν αρκετά σαγόνια και ελπίζαμε να το δούμε σύντομα να περνάει τη γραμμή παραγωγής. Μάταια όμως, γιατί η γερμανική εταιρεία είχε σκοπό να δώσει απλά μία γεύση από την τεχνολογία και σχεδιαστική φιλοσοφία των μελλοντικών αυτοκινήτων της.

Τι τρέχει όμως με τα κόκκινα ελαστικά; Πιστεύατε ότι ήταν μία στιλιστική πινελιά της στιγμής του σχεδιαστή της Opel; Μάλλον όχι, γιατί το πιθανότερο σενάριο ήταν ότι εμπνεύστηκε από μία… μοτοσικλέτα που είχε κατασκευάσει η γερμανική φίρμα το 1928. Πιο συγκριμένα, η μονοκύλινδρη μοτοσικλέτα των 500cc είχε στόχο να καταρρίψει την τελική ταχύτητα της εποχής. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο είχαν τοποθετηθεί στα πλαϊνά ρουκέτες, οι οποίες ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός διακόπτη που βρίσκεται στο πόδι. Ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας ήταν ο εγκέφαλος με... φαντασιώσεις, Fritz von Opel, ο οποίος είχε ως όραμα να κατασκευάσει την μοτοσικλέτα που θα πήγαινε πιο γρήγορα από όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα. Υπολογίζεται ότι η Opel Motoclub μπορούσε να φτάσει την τελική ταχύτητα των 212 km/h, τιμή πολύ υψηλή για εκείνη την εποχή.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς;) η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την εν λόγω δοκιμή με στόχο την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας, μιας και η ταχύτητα των 200+ km/h επάνω σε δύο ρόδες δεν θα ήταν καθόλου ασφαλές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...