Toyota Effect: Σου αλλάζει τη ζωή (video)

Συσκευή με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα στην όραση

  • -
  • -

Υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν νέες πρωτότυπες ιδέες, που δεν έχουν καμία σχέση με το αυτοκίνητο. Η Toyota είναι μία από αυτές τις εταιρείες που όχι μόνο λανσάρουν ένα μοναδικό concept, αλλά έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή ενός ανθρώπου με προβλήματα στην όραση. Λόγος γίνεται για το πρόγραμμα Toyota Effect. Επειδή τα wearable devices (ηλεκτρονικές συσκευές που φοράμε) είναι στη μόδα, η ιαπωνική φίρμα πήγε το συγκεκριμένο trend σε ένα άλλο επίπεδο, αποφεύγοντας να επενδύσει σε «έξυπνα» ρολόγια και βραχιολάκια.

Το Project BLAID έχει στόχο –όπως αναφέραμε- να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν προβλήματα στην όραση. Η συσκευή θα βοηθήσει να καλυφθούν κενά από τη χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και βασικών συσκευών GPS, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο. Φοριέται γύρω από τους ώμους και θα βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες.

Η συσκευή θα εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και επικοινωνούν πληροφορίες μέσω ηχείων ή μοτέρ δόνησης. Οι χρήστες, με τη σειρά τους, θα μπορούν να συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και διακοπτών (μπουτόν). Η Toyota σχεδιάζει να ενσωματώσει τεχνολογίες χαρτογράφησης, αναγνώρισης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπου.

Το πρότζεκτ είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, ενώ αξίζει η παραγωγή του μιας και το 10% του παγκόσμιου χάρτη ζει με προβλήματα όρασης και η μοναδική συσκευή θα διευκολύνει την περιήγησή τους μέσα σε κλειστούς χώρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...