Honda NSX και σε… Type R;

Μπορεί να μην έχει αναφέρει κάτι η Honda, αλλά σίγουρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της το έχει ως ένα εφικτό πρότζεκτ

  • -
  • -

Δεν έχει καμία σημασία που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το «απλό» NSX, η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται να έχει στα σχέδιά της και μία έκδοση Type R. Μπορεί η Honda να μην το έχει καταχωρήσει ως επίσημο πρότζεκτ, αλλά σύμφωνα με τον Nick Robinson (επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του NSX) η εταιρεία με το «Η» θα το πραγματοποιήσει.

Η «μεταμόρφωση» του NSX από την απλή version σε ένα σκληροπυρηνικό supercar μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεφορτωθεί τους ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στο εμπρός μέρος, ώστε να ελαφρύνει το συνολικό βάρος του μοντέλου. Το υβριδικό κομμάτι του μοντέλου ζυγίζει 150 κιλά, κάτι που ίσως αφαιρεθεί από τα 1.725 κιλά του απλού NSX. Οι ανάλογες τροποποιήσεις πιθανό να γίνουν και με τα υλικά κατασκευής κάποιων εξαρτημάτων, χρησιμοποιώντας ανθρακόνημα ή κάποιο άλλο ελαφρύ κράμα.

Επίσης, ο Robinson ανέφερε στο βρετανικό Autocar ότι σε περίπτωση που «χάσει» τους ηλεκτροκινητήρες, η ισχυρή έκδοση του NSX θα μετατραπεί ως ένα απόλυτο όπλο «driftαρίσματος», αφού το μοτέρ θα μεταφέρει όλη (ή τουλάχιστον την περισσότερη) ροπή στον πίσω άξονα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τη Honda, γι’αυτό και παραμένουμε σε αυτές τις ελάχιστες διαρροές…

Πηγή: Carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...