Video: Τρομερό κυνηγητό αυτοκινήτων στην Αθήνα των 70s – Ποια μέρη αναγνωρίζεις;

Η ταινία “Le Casse” με πρωταγωνιστές τους Jean-Paul Belmondo και Omar Sharif, απεικονίζουν πρωτόγνωρες σκηνές δράσης στους δρόμους του Πειραιά.

  • -
  • -

Η Ελλάδα δεν έχει σπουδαία παράδοση στην παραγωγή ταινιών δράσης, ούτε αποτελεί τόσο δημοφιλή προορισμό ξένων παραγωγών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γυριστεί εντυπωσιακές σκηνές στους δρόμους της Αθήνας! Για παράδειγμα, η ταινία “La Casse” (Οι Διαρρήκτες) γυρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μια από τις καλύτερες στιγμές είναι το κυνηγητό μεταξύ ενός FIAT 124 Special T (με 80 ίππους και δύο εκκεντροφόρους!) και ενός Opel Rekord, που σπέρνουν τον πανικό στα στενά του λόφου της Καστέλλας στον Πειραιά, ξεσηκώνουν το πλήθος που παρακολουθεί μια παράσταση στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο και… τρομοκρατούν μια θρησκευτική πομπή έξω από μια εκκλησία.

Στη διάρκεια του κυνηγητού οι… ανόθευτες, αμοντάριστες σκηνές είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Συγκρούσεις, ευτράπελα, εκπληκτικές πλαγιολισθήσεις, ακόμη και κατάβαση από σκαλοπάτια περιλαμβάνονται στο μενού! Το video είναι πραγματικά φανταστικό και αξίζει να το δει κανείς, αναπολώντας παράλληλα και την εικόνα της παλιάς Αθήνας της δεκαετίας των 70s.

Ποια ταινία δράσης γυρίστηκε στον Πειραιά;

Όπως είπαμε, πρόκειται για την ταινία “La Casse” (Οι Διαρρήκτες) με πρωταγωνιστές τους Jean-Paul Belmondo και Omar Sharif. Η ιστορία αφορά μια ομάδα επαγγελματιών διαρρηκτών που σχεδιάζουν μια τολμηρή ληστεία, με στόχο έναν πλούσιο έμπορο πολύτιμων λίθων και την περιουσία του.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα διασημότερα αυτοκίνητα του σινεμά!

Τα σχέδια της ομάδας τα χαλάει ένας αστυνομικός που κατάλαβε τις προθέσεις τους, αποπειράθηκε να τους σταματήσει, όχι όμως για να εφαρμόσει τον νόμο αλλά για να κρατήσει τη λεία για… πάρτη του, αφού αποδεικνύεται διεφθαρμένος ως το… κόκκαλο. Σύμφωνα με τις κριτικές που έχει αποσπάσει η ταινία, είναι άκρως ενδιαφέρουσα και με εντυπωσιακές σκηνές, ενώ πολλοί σχολιαστές αναφέρονται στο ρεαλιστικό και εντυπωσιακό κυνηγητό των δύο αυτοκινήτων.

Το video με το κυνηγητό βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...