Πρεμιέρα για το πρακτικό Volvo V90

Μετά από αρκετές διαρροές έγινε η επίσημη αποκάλυψη του V90 εμπρός στο κοινό της Γενεύης

  • -
  • -

Αφού έκανε την «εσωτερική» του πρεμιέρα στη Στοκχόλμη, λίγες μέρες πριν, το Volvo V90 ταξίδεψε στη Γενεύη για να κάνει την επίσημη πρώτη του στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου. Πρόκειται για τη station wagon εκδοχή του S90, από το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.

Οι όποιες διαφορές ανάμεσα στις δυο εκδόσεις εστιάζονται μετά από την τρίτη κολόνα. Εκεί όπου του V90 κερδίζει αναμφίβολα σε πρακτικότητα, χωρίς παράλληλα να χάνει σε αισθητική, αφού όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες πρόκειται για ένα κομψό wagon, με αρμονικές γραμμές. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Production Architecture).

Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα L ή όπως αρέσκονται οι άνθρωποι της Volvo να τα λένε, «το σφυρί του Θορ», προσθέτουν σε κομψότητα και το καθιστούν ξεχωριστό. Το Volvo V90 θα εφοδιάζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων του «αδελφού» μοντέλου S90. Έτσι, αυτή θα αποτελείται αποκλειστικά από 2λιτρους 4κύλινδρους κινητήρες της οικογένειας Drive-E και στην κορυφή θα τοποθετείται η υβριδική έκδοση T8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...