Υδρογονοκίνητο Pininfarina H2 Speed concept

Ένα πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο με καύσιμο… το νεράκι

  • -
  • -

H Pininfarina και η GreenGT αποκάλυψαν το πρωτότυπο H2 Speed που αποτελεί ένα υδρογονοκίνητο αγωνιστικό μοντέλο. Με τις βασικές γνώσεις της χημείας που έχουμε, το "H2" προέρχεται από τη χημική φόρμουλα του υδρογόνου και η λέξη "Speed" υποδηλώνει ότι είναι ένα υψηλών επιδόσεων μοντέλο, που είναι αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση.

Οι κοφτερές γωνίες και οι μεγάλες επιφάνειες βοηθούν στο πρωτότυπο μοντέλο να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον αεροδυναμικό συντελεστή, ενώ υιοθετεί φουτουριστικά στοιχεία για να προκαλεί ταυτόχρονα και… εντύπωση. Ο οίκος Pininfarina, που ήταν υπεύθυνος για το σχεδιαστικό κομμάτι του μοντέλου, εμπνεύστηκε και από παλιότερα αυτοκίνητα που είχε παρουσιάσει τόσο πρωτότυπα όσο και παραγωγής.

Από την άλλη, η GreenGT έχει αναλάβει το μηχανολογικό κομμάτι, το οποίο αποτελείται από δύο αγωνιστικούς ηλεκτροκινητήρες, που συνδυάζονται με ελαφριά στοιχεία μπαταριών και σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Μετά από μελέτες και σχέδια, που κράτησαν περίπου 8 χρόνια, η GreenGT αναφέρει ότι κατασκεύασε το πιο ισχυρό ηλεκτρο-υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...