Αρνητικοί στην απόσυρση οι «θεσμοί»

Προς απόσυρση της… απόσυρσης πάει το πράγμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

  • -
  • -

Αρνητικοί στο μέτρο της απόσυρσης φέρεται να είναι οι δανειστές, αφού εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την απόδοσή του. Κάτι που υπογραμμίζεται έντονα από το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την κατάθεση της πρότασης για παράταση, από την πλευρά της κυβέρνησης στους δανειστές. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες έγινε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, με προοπτική παράτασης μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημα από την πλευρά των «θεσμών».

Το κουαρτέτο υποστηρίζει ότι μέσα στο αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας, είναι σχεδόν αδύνατο το μέτρο της απόσυρσης να φέρει τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της όξυνσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Όπως επίσης υποστηρίζουν, θα συνεχιστεί η ύφεση στην οικονομία, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, οι οποίες και μέσα στο 2016 θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα και πιθανότητα πιο χαμηλά από την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, με τα έως τώρα δεδομένα και τις συνεχείς αλλαγές στη φορολόγηση του αυτοκινήτου, αμφισβητούν τη σωστή εφαρμογή του μέτρο. Αν τελικά το μέτρο της απόσυρσης δεν εφαρμοστεί, τότε οι επιπτώσεις στην αγορά αυτοκίνητου, αλλά και κατ’ επέκταση στην οικονομία, θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Ακόμα πάντως τίποτα δεν είναι τελικό, με το θέμα να αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...