Νέο Lexus LC 500h (+video)

Πισωκίνητο σπορ μοντέλο με 360 ίππους. Το νέο fun-to-drive μοντέλο της Lexus

  • -
  • -

H Lexus ανακοίνωσε και παρουσίασε επίσημα το σπορ υβριδικό μοντέλο. Κάτω από το καπό του LC 500h βρίσκεται ένας V6 κινητήρας 3.5, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και η συνδυαστική τους απόδοση φτάνει τους 360 ίππους. Τα 100 km/h έρχονται σε λιγότερο από 5 sec από στάση, ενώ μπορούμε να το κατατάξουμε στα fun-to-drive αυτοκίνητα μιας και χάρη στο σύστημα Multi Stage Hybrid, όλη η προσφερόμενη ροπή του υβριδικού συνόλου μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει αρκετά αλουμινένια και ανθρακονημάτινα εξαρτήματα στο νέο 2+2 μοντέλο για τη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου. Πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, ενώ με ένα πρόσθετο κόστος, οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν είτε 20 ιντσών άλλου σχεδίου είτε 21 ιντσών τροχούς.

Το νέο LC 500h έχει μήκος 4,76 m, πλάτος 1,92 m και ύψος 13,4 m, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2,87 m. Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία έδωσαν οι μηχανικοί στην ανάρτηση και το βάρος των μπαταριών. Συγκεκριμένα, φέρει νέο σύστημα ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων και τα στοιχεία της μπαταρίας λιθίου-ιόντων ζυγίζουν μόνο 50 κιλά με τις διαστάσεις τους να είναι περιορισμένες σε σχέση με παλιότερα.

Τέλος, στον στάνταρ εξοπλισμό –μεταξύ άλλων- είναι το σύστημα ασφαλείας της Lexus (Safety System), το οποίο περιλαμβάνει και το σύστημα αποτροπής σύγκρουσης  και εντοπισμού πεζών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...