Ford Fiesta ST Plus… στην απόλαυση

Ένα Fiesta ST με πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα αναμένεται να παρουσιάσει η Ford στη Γενεύη

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για το Fiesta RS, αλλά για μια ειδική έκδοση, με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως οι πληροφορίες λένε. Μάλιστα, αν αυτές επαληθευθούν, τότε το Ford Fiesta Plus θα το δούμε στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Έτσι και με τη Ford να παραδέχεται ότι μια έκδοση RS του Fiesta θα δημιουργούσε έναν εσωτερικό ανταγωνισμό εις βάρος του ST, ο βρετανικός Τύπος επανέρχεται στο θέμα με άλλη προσέγγιση. Το Fiesta ST Plus θα έχει βελτιώσεις στο πλαίσιο, με νέα ελατήρια και αμορτισέρ, αλλά και αυξημένη απόδοση.

Η αύξηση θα ξεπερνά τους 20 ίππους, με τον 1.600άρη τούρμπο κινητήρα να φτάνει τους 215 ίππους και τη ροπή να αγγίζει τα 320 Nm τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους σχετικά χαμηλά και κάτω από τις 3.000 rpm. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h. Τέλος, αισθητικές αλλαγές θα ολοκληρώνουν τη μίνι μεταμόρφωση του άγριου Fiesta. Λίγες μέρες υπομονή λοιπόν από τους φίλους και όχι μόνο, της εταιρείας με το μπλε οβάλ, για να δούμε αν το ενδιαφέρον αυτό σενάριο θα πάρει σάρκα και οστά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...