Νέο Peugeot Traveller i-Lab VIP 3.0 Shuttle concept

Ένα high tech van από τη γαλλική φίρμα

  • -
  • -

H Peugeot παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ένα πρωτότυπο van το οποίο ονομάζει Traveller i-Lab VIP 3.0 Shuttle concept. Το μοναδικό μοντέλο βασίζεται στο Traveller, ωστόσο φέρει μία πιο “σκοτεινή” εμφάνιση και ένα πιο gadgetοειδή χαρακτήρα, μιας και έχει βαφτεί σε σκούρο καφέ χρώμα, ενώ διαθέτει εντυπωσιακά "καλούδια" στο εσωτερικό του. Εντύπωση προκαλεί η πανοραμική οροφή, καθώς και οι στιλάτες ζάντες αλουμινίου.

Ο τρόπος για να μπει κανείς στο εσωτερικό του πρωτότυπου Traveller είναι είτε, παραδοσιακά, είτε περνώντας το πόδι κάτω από το αμάξωμα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε ο αισθητήρας να δώσει εντολή για να ανοίξουν αυτόματα οι συρταρωτές πόρτες και να αποκαλύψουν τον εσωτερικό διάκοσμο. Εκεί, συναντάμε μία καμπίνα ντυμένη με δέρμα και Alcantara, καθώς και αρκετές ξύλινες πινελιές. Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση δεν είναι άλλο από το σύστημα infotainment για τους επιβάτες στο πίσω μέρος, το οποίο αποτελείται από μία οθόνη 32 ιντσών, που η γαλλική εταιρεία χαρακτηρίζει ως tablet, ωστόσο οι διαστάσεις παραπέμπουν σε κανονική τηλεόραση. Η οθόνη μπορεί να φαίνεται ότι “αιωρείται” και να μπορούν όλοι οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση, αλλά αυτό οφείλεται στο ειδικό μπράτσο από το οποίο είναι πακτωμένο στο κέντρο. Η Peugeot δεν ανέφερε αναλυτικά τις λειτουργίες της “ταμπλέτας”, εκτός από το ότι την κατασκεύασε η Samsung και υπάρχει δυνατότητα διαχωρισμού της οθόνης σε 4 διαφορετικές εικόνες “μετατρέποντάς” την σε 4... μικρότερες ταμπλέτες.

Τέλος, η καμπίνα φέρει ηχεία υψηλής απόδοσης, ενώ υπάρχει και μία ειδική κονσόλα στην οροφή που μπορεί να ελέγξει κανείς τις βασικές λειτουργίες του ηχοσυστήματος και αρκετα άλλα ηλεκτρικά βοηθήματα του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...