BMW M2 Safety Car στο MotoGP

Η ισχυρότερη Σειρά 2 θα εκτελεί χρέη «αυτοκίνητου ασφαλείας» στο MotoGP

  • -
  • -

Μέσα στη φετινή χρονιά, η νέα BMW M2 πρόκειται να φορέσει την ειδική περιβολή για να συμμετέχει στο MotoGP ως Safety Car. Η ισχυρή Σειρά 2 είναι βαμμένη με λευκή απόχρωση, ενώ φέρει βελτιωτικό πακέτο Performance Μ.

Αναλυτικότερα, η Μ2 Safety Car διαθέτει ένα νέο εμπρός σπόιλερ και τον κλασικό φάρο στην οροφή του μοντέλου με φώτα τύπου LED. Επίσης, στο πίσω τμήμα συναντάμε την ρυθμιζόμενη αγωνιστική αεροτομή και εξοπλίζεται με κεραμικά φρένα, καθώς και με αγωνιστική ανάρτηση και «πιστάδικα» ελαστικά. Στο εσωτερικό δεν χάθηκε η υψηλή ποιότητα, αφού το σαλόνι συνδυάζεται με δέρμα και Alcantara. Ακόμα, η καμπίνα έχει ενισχυθεί με roll cage και έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες 6 σημείων, ίδια με αυτά του M4 GTS.

Η γερμανική εταιρεία έκρινε ότι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση από τους μηχανικούς, γι’αυτό και κάτω από το καπό παραμένει ο τούρμπο 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας M TwinPower, ο οποίος αποδίδει 365 ίππους και 465 Nm ροπής (500 σε overboost). Η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της M2 Safety Car θα γίνει στο Κατάρ, στις 20 Μαρτίου και θα συμμετέχει σε 18 αγώνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...