4 Ford GT στο φετινό Le Mans

50 χρόνια μετά το 1-2-3 της Ford

  • -
  • -

Η Λέσχη Αυτοκινήτου de l’Ouest (ACO), διοργανώτρια αρχή του Le Mans 24 Hours, επιβεβαίωσε ότι και τα τέσσερα Ford GT μπήκαν στη λίστα συμμετοχών για τις 24 Ώρες του Le Mans 2016.

Πενήντα χρόνια από το θρυλικό αποτέλεσμα 1-2-3 της Ford στο Le Mans, και τα τέσσερα Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing θα συμμετέχουν στην κατηγορία GTE Pro στον παγκοσμίως μεγαλύτερο αγώνα αυτοκινήτων, που πραγματοποιείται στις 18-19 Ιουνίου.

Η αγωνιστική έκδοση Ford GT βασίζεται στο νέο Ford GT, ένα προϊόν της Ford Performance. Με προηγμένη αεροδυναμική, ελαφριά δομή από ανθρακονήματα και ισχυρό κινητήρα Ford EcoBoost, το Ford GT στοχεύει κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας υπεραυτοκινήτων – Ferrari, Corvette, Porsche και Aston Martin – καθώς μάχονται για μία νίκη στον κουραστικό αγώνα αντοχής.

Τα αυτοκίνητα #66 και #67 της Ford Chip Ganassi Racing που τρέχουν στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA θα διατηρήσουν τους αγωνιστικούς αριθμούς τους στο Le Mans. Τα δύο Ford GT που τρέχουν στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTechSportsCar θα λάβουν νέα αγωνιστικά νούμερα μόνο για το Le Mans: το #66 γίνεται #68 και το #67 γίνεται #69.

Η σύνθεση της ομάδας οδηγών για το WEC θα ανακοινωθεί αργότερα, μαζί με τις ταυτότητες των τρίτων οδηγών και για τα τέσσερα Ford GT στο Mans.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...