Wankel με τούρμπο και 400+ ίππους

Η Mazda επιστρέφει στους Wankel και τους συνδυάζει με τούρμπο για κορυφαία απόδοση

  • -
  • -

Το πρωτότυπο RX-Vision ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στους κόλπους της Mazda. Ξύπνησε μνήμες, με το RX-7 να έρχεται πάλι στο προσκήνιο και τους φίλους της μάρκας, αλλά και των σπορ αυτοκινήτων να κάνουν όνειρα για ένα νέο σπορ μοντέλο εκρηκτικών επιδόσεων, με σαγηνευτική εμφάνιση.

Μετά τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του RX-8 και ένα μικρό διάλειμμα από τα περιστροφικά μοτέρ, η Mazda επανέρχεται με μια νέα εκτέλεση πιο κοντά σε αυτή του RX-7. Δηλαδή σε συνδυασμό με τούρμπο για βελτιωμένη απόδοση σε όλο το φάσμα στροφών και με έμφαση στην απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές.

Η πιο πλούσια ροπή θα συνδυάζεται και με άφθονη δύναμη, με τις πληροφορίες να θέλουν την τιμή της να αγγίζει και ίσως να ξεπερνά τους 400 ίππους. Όλα αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις του Tetsushi Marutani από το τεχνικό τμήμα της Mazda, ο οποίος εκτιμά ότι η έλλειψη της ροπής στις χαμηλές στροφές που παρουσιάζουν οι κινητήρες Wankel μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τούρμπο. Σε κάθε περίπτωση, ο κινητήρας Wankel βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, χωρίς όμως να είναι κάτι που μπορούν ακόμα να ανακοινώσουν επίσημα, κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...