Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο (video)

Μια Ferrari 355 S Scaglietti του 1957 «χτύπησε» σε δημοπρασία εξωπραγματική τιμή

  • -
  • -

Τα 32 εκατομμύρια ευρώ ξεπέρασε σε δημοπρασία του οίκου Artcurial Motorcars Retromobile, μια Ferrari του 1957. Η εντυπωσιακή και αναμφίβολα ξεχωριστή 335 S Scaglietti είναι το αυτοκίνητο που έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία, τουλάχιστον σε ευρώ.

Παρά το αστρονομικό ποσό που κατέβαλε ο νέος ιδιοκτήτης της δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη Ferrari στον δρόμο, αφού η Scaglietti 355 S Spider είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για αγώνες. Μόνο τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κατασκευαστεί και το συγκεκριμένο ήταν για 40 χρόνια στα χέρια ενός Γάλλου συλλέκτη.

Την 355 S οδήγησαν ο Βρετανός οδηγός αγώνων Peter Collins και ο Γάλλος Maurice Trintignant, στον 12ωρο αγώνα αντοχής του Sebring το 1957 και λίγο αργότερα, μέσα στην ίδια χρονιά ο Wolfgang von Trips στον Mille Miglia τερματίζοντας δεύτερος.

Ο Mike Hawthorn το 1958 με το ίδιο αυτοκίνητο συμμετείχε στις 24 του Le Mans κάνοντας τον πρώτο γύρο κάτω από τα τέσσερα λεπτά και παρά το ρεκόρ που σημείωσε δεν κατάφερε να νικήσει, αφού στον 56 γύρο τον «πρόδωσε» ο κινητήρας. Την ίδια χρονιά στα χέρια του κορυφαίου Stirling Moss, η 355 S πήρε τη νίκη στο Cuba Grand Prix.

Κάτω από το καπό της κρύβεται ένας V12 κινητήρας με απόδοση που ξεπερνά τους 400 ίππους στις 7.400 rpm και χαρίζει στο αυτοκίνητο μέγιστη ταχύτητα 300 km/h. Η Ferrari 355 S Scaglietti μπορεί να μην είναι ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα, αλλά αναμφίβολα είναι ένα αριστούργημα, με εξαιρετικά αγωνιστικά γονίδια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...