10 αυτοκίνητα κατάλληλα για χιόνι & χώμα

Αυτοκίνητα που δεν "φοβούνται" τίποτα

  • -
  • -

Χιόνι, λάσπη και απροσπέλαστα εμπόδια; Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και το πρόβλημα ήταν ότι είτε δεν είχαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό είτε το κατάλληλο όχημα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια οχήματα που δεν θα "φοβηθούν" κανένα τερέν και κανένα εμπόδιο.


Ken Block's 'RaptorTRAX'

Ο Ken Block τροποποίησε ένα Ford Raptor που έχει λαστιχένιες ερπύστριες. Φυσικά ο Αμερικάνος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και φυσικά δεν έχει πρόβλημα να πατήσει και χιόνι!

Rebellion R2K

Το Rebellion R2K ζυγίζει 1.000 κιλά και εφοδιάζεται με το ίδιο μοτέρ με το Audi R8 V10, το οποίο αποδίδει 600 ίππους. Ο Jon Olsson έβαλε το αγωνιστικό μοντέλο στο χιόνι (με το ανάλογο ελαστικό) και φάνηκε να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες.



Peugeot 2008DKR16
 

Το αγωνιστικό 2008DKR είναι της Team Peugeot Total και αποτελεί το αυτοκίνητο με το οποίο αγωνίστηκε η dream team των οδηγών, Sebastian Loeb, Carlos Sainz, Stephane Peterhansel και Cyril Despes πήρε μέρος στο ράλι Dakar 2016, σημειώνοντας επιτυχίες.


Mercedes-Benz G63 AMG 6x6

Τρεις άξονες, 5 διαφορικά και 8 κύλινδροι αποτελούν τα χαρακτηριστικά του «θηρίου» της Mercedes με την ονομασία G 63 AMG 6x6. Όπως καταλαβαίνετε, δύσκολα «κολλάει» στο οποιοδήποτε τερέν.


Ghe-O Rescue

Η Ghe-o Motors Rescue είναι μια Ρουμανική εταιρεία η οποία σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ειδικό όχημα διάσωσης με ακραίες δυνατότητες κίνησης. Προορίζεται για χρήση σε κάθε είδους τερέν από χιόνια, λάσπες μέχρι πλημμυρισμένους δρόμους και ανώμαλο έδαφος.


Avtoros Shaman

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει σαν ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο, αλλά έχει στοιχεία από τανκ. Το όχημα made in Russia εφοδιάζεται με έναν 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα 180 ίππων και η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 90 km/h. Μπορεί να είναι αργό, αλλά τουλάχιστον ξεπερνάει κάθε εμπόδιο.


Dartz Pombron

Ζυγίζει 4 τόνους και φέρει ένα 6.6 diesel V8 μοτέρ προερχόμενο από την GM. Μπορεί να κυκλοφορήσει και στην πόλη, χωρίς να είναι δακτυλοδεικτούμενο, παρόλαυτά, άλλος είναι ο σκοπός του.


Nissan Juke RS

Μια άγρια έκδοση του Nissan Juke RS παρουσιάστηκε πρόσφατα, δίνοντας τέλος στο φόβο αποκλεισμού από τα χιόνια, μιας και το μικρό crossover αντί για τροχούς πατάει επάνω σε… ερπύστριες. Αυτή είναι η μόνη διαφορά με ένα Juke RS με σύστημα τετρακίνησης και Xtronic CVT κιβώτιο.

 

Nissan X-Trail

Στην Έκθεση του Montreal έκανε την εμφάνισή του ένα μοναδικό Rogue, όπως ονομάζουν το X-Trail στον Καναδά, με ερπύστριες. Φυσικά πρόκειται για μια ειδική κατασκευή, on-off, η οποία όμως, σε κάθε περίπτωση είναι άκρως εντυπωσιακή.


Lada με ερπύστριες

Οι μετακινήσεις στη Ρωσία είναι δύσκολες, μιας και οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι και πάγο. Ο καλός ο Ρώσος όμως ξέρει κιάλλο μονοπάτι, αφού μεταμόρφωσε ένα Lada σε… τανκ!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...