Έρχεται το ανανεωμένο VW Golf και το R400

Στην Έκθεση της Γενεύης θα γίνει η επίσημη πρώτη του, μαζί με αυτή του γρήγορου Golf R400

  • -
  • -

Γρηγορότερα από όσο κάποιοι θα περίμεναν έρχεται η ανανέωση στο Golf. Η Volkswagen, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Auto Bild έχει ετοιμάσει ήδη την πιο φρέσκια εκδοχή του μικρομεσαίου της μοντέλου και θα την παρουσιάσει στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Οι αισθητικές αλλαγές αναμένεται να είναι μικρές και να εστιάζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία μέχρι τώρα συνοδεύουν την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση στα υλικά θα συνοδεύεται από νέους χρωματισμούς. Επιπλέον, ο μεγάλο ψηφιακός πίνακας από το Passat θα είναι διαθέσιμος ως έξτρα, μαζί με το head-up display. Λογικά, θα πρέπει να περιμένουμε και τη μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών, με το σύστημα πολυμέσων MIB που παρέχει τη δυνατότητα χειρισμού με φωνητικές εντολές.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης εκδοχής του Golf αναμένεται να κυκλοφορήσει επιτέλους και η άγρια εκδοχή του με τα διακριτικά R400. Αυτή θα «φοράει» τον 4κύλινδρο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα, γνωστό μας από το Golf R ή τον μεγαλύτερο 5κύλινδρο 2,5 λίτρων από το Audi RS3.

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση αναμένεται να ξεπερνά τους 400 ίππους του πρωτότυπου μοντέλου και να φτάνει τους 420 ίππους! Η μετάδοση στο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ενισχύεται ακόμα περισσότερο, αφού έρχεται να συμπληρώσει τις πληροφορίες που θέλουν την Volkswagen να αλλάζει τη γκάμα των μικρών της κινητήρων 1.4 TSI και 1.6 TDI, με νέους που θα έχουν χωρητικότητα 1,5 λίτρων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...