Το νέο Opel Astra Sports Tourer στο… φούρνο

Στις πιο ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας δοκίμασαν οι μηχανικοί της Opel το νέο Astra station wagon

  • -
  • -

Λίγο πριν βγει στην παραγωγή, το νέο Astra Sports Tourer περνάει από τις σκληρότερες δοκιμασίες, για να διαπιστώσουν οι μηχανικοί της Opel, ότι όλα δουλεύουν… ρολόι. Κλεισμένο στον κλιματικό θάλαμο, εκεί όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από τους -40 έως τους 60 βαθμούς Κελσίου, το αυτοκίνητο υποβάλλεται καθημερινά και επί δυο συνεχόμενες εβδομάδες σε εναλλαγές θερμοκρασίας, προκειμένου οι μηχανικοί να αξιολογήσουν την ποιότητα και την αντοχή σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, των υλικών και των μηχανικών μερών.

«Τσιμούχες, συγκολλήσεις, πλαστικά μέρη και υλικά, λάστιχα – τα πάντα πρέπει να λειτουργούν σωστά, που σημαίνει συνεχή ελαστική καταπόνηση (συμπίεση, εφελκυσμός) χωρίς ίχνη παραμόρφωσης» εξηγεί ο Επικεφαλής Μηχανικός.

Ακόμα και η άμεση ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προσομοιώνεται στον κλιματικό θάλαμο. «Αν το Sports Tourer είναι σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι, στο εσωτερικό μπορούν να αναπτυχθούν θερμοκρασίες έως 90 βαθμών Κελσίου,» σχολιάζει ο Otto Hemmelmann, Επικεφαλής Μηχανικός Μεθόδων Δοκιμών.

Με τη βοήθεια της ηλιακής προσομοίωσης, η ομάδα δοκιμάζει την αντοχή των υλικών της καμπίνας στην καταπόνηση. «Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε για πόσο διάστημα το A/C πρέπει να λειτουργεί μέχρι η θερμοκρασία να γίνει και πάλι ανεκτή». Επιπλέον, ο λεγόμενος πάγκος δοκιμών τεσσάρων βάσεων μετακινεί το Sports Tourer πάνω –κάτω στους τροχούς του.

Έτσι διασφαλίζεται ότι η άνεση των επιβατών δεν επηρεάζεται ακόμα και υπό ακραίες συνθήκες και ότι τα υλικά της καμπίνας δεν παράγουν ενοχλητικούς θορύβους κατά την οδήγηση παρά την υψηλή καταπόνηση. Έτσι, μόνο αφού δοκιμαστούν και εγκριθούν όλα τα εξαρτήματα, το αμάξωμα και τα πρόσθετα τμήματα το Astra Sports Tourer περνά τις δοκιμές θερμοκρασιακού κύκλου και τότε είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στον δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...