Το υβριδικό Kia Niro HUV αποκαλύπτεται

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του επερχόμενου υβριδικού SUV της Kia

  • -
  • -

Kia Niro Hybrid Utility Vehicle είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου και μετά από αρκετό καιρό φημολογίας αποκαλύπτεται, έστω και μερικώς, υπό το ημίφως των φλας. Αυτό λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του, που έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο και την Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο.

Το Niro αναπτύχθηκε στα κέντρα σχεδίασης της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και  στη Namyang της Κορέας και συνδυάζει την πρακτικότητα και την αισθητική ενός compact SUV. Έχει σχεδιαστεί ως ένα αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο και είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που θα βασίζεται στη νέα οικολογική πλατφόρμα της εταιρίας ειδικά κατασκευασμένη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που θα κινείται με ένα υβριδικό σύστημα.

Τη βάση θα αποτελεί ο νέος κινητήρας  «Kappa» βενζίνης 1,6 λίτρων, με απόδοση 105 ίππων και 147 Nm ροπής, με μπαταρία 1,56 kWh πολυμερών λιθίου και 32 kW ηλεκτρικό ρεύμα. Η δύναμη θα περνάει στο δρόμο μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 90 gr/km. Στα πλάνα υπάρχει και μια έκδοση Plug-in Hybrid, που θα φορτίζεται από οικιακό ρεύμα.

Το νέο Kia Niro HUV θα κάνει πρεμιέρα στο Chicago Auto Show τον Φεβρουάριο και θα περάσει στην παραγωγή μέσα στη χρονιά. Θα κατασκευάζεται στη μονάδα της Kia στο Hwasung στην Κορέα και θα φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές, μαζί με τη δική μας στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2016.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...