Ehang 184: Το επανδρωμένο «drone»

To ιπτάμενο «drone» που μπορεί να φιλοξενήσει ένα άτομο

  • -
  • -

Αν σας φαίνονται πολλά τα 3.000+ ευρώ για να αποκτήσετε ένα απλό drone ώστε να φωτογραφήσετε ή να μαγνητοσκοπήσετε από ψηλά, τότε το ποσό των 277.000 ευρώ θα σας φαίνεται εξωφρενικό. Αυτό είναι το κόστος που μπορεί να φτάσει το EHANG 184, το οποίο δεν σου επιτρέπει απλά να «πετάς» μέσω ενός χειριστηρίου, αλλά επιβιβάζεσαι ο ίδιος κανονικά στο προσωπικό σου ελικοπτεράκι και πετάς επάνω από την πόλη. Βέβαια, προς το παρόν δεν είναι νόμιμο, αλλά ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να επιτραπεί από το FIR να κυκλοφορεί. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι θα έχει δικά της κέντρα ελέγχου πτήσης που θα παρακολουθούν την πορεία κάθε Εhang που βρίσκεται στον αέρα.

Το επανδρωμένο «drone» κατασκεύασε η κινέζικη εταιρεία Ehang inc και το παρουσίασε στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, στο Las Vegas. Σύμφωνα με την φίρμα, το μονοθέσιο Ehang 184 διαθέτει 8 κινητήρες, έχει ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 200 κιλά, ενώ μπορεί να πετάει για 23 λεπτά με τη μέση ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 97 km/h. Η φόρτιση που χρειάζεται είναι 2 ώρες πριν το ταξίδι και το μέσο ύψος κυμαίνεται από τα 1.000 έως τα 1650 πόδια, ωστόσο το μεγαλύτερο υψόμετρο που μπορεί να αγγίξει είναι τα 11.500 πόδια, δηλαδή το 1/3 από ένα επιβατικό αεροσκάφος.

Η καμπίνα εξοπλίζεται με σύστημα κλιματισμού και οθόνη αφής από την οποία ρυθμίζει ο χρήστης τη διαδρομή που θέλει να ακολουθήσει, αφήνοντας τα υπόλοιπα (απογείωση-προσγείωση) στο «drone». Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερα από 100 κιλά, κάτι που δεν αφήνει πολύ περιθώριο μεταφοράς αντικειμένων αν αναλογιστούμε ότι ένας μέσος άνθρωπος ζυγίζει 70-75 κιλά.


Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εταιρείας σχετικά με το Ehang 184, καθώς και μια μικρή ιστορική αναδρομή για το πώς έφτασε μια ιδέα να υλοποιηθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...