Νέο Volkswagen Tiguan GTE Active concept

Στο Detroit βρίσκεται το πρωτότυπο «πράσινο» Tiguan με ακόμα πιο… off-road χαρακτήρα

  • -
  • -

Παγκόσμια πρεμιέρα έκανε το Volkswagen Tiguan GTE Active concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2016. Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο μοντέλο, που ουσιαστικά βασίζεται στο Tiguan GTE, ωστόσο αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο τα off-road στοιχεία του SUV μοντέλου, κάτι που θα αγαπήσουν οι λάτρεις των «αγριεμένων» αποδράσεων. Όπως κάθε GTE (βλέπε και το Golf GTE), έτσι και το Active concept  εφοδιάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, αλλά λόγου… κατηγορίας του αυτοκινήτου εξοπλίζεται με σύστημα 4MOTION. Η τετρακίνηση μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε χειροκίνητα μέσω του 4MOTION Active Control είτε με πατώντας το μπουτόν του GTE Mode.

Μηχανολογικά, ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 TSI κινητήρας αποδίδει 150 ίππους, ενώ συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 55 και 115 με τον έναν να βρίσκεται τοποθετημένος εμπρός και ο δεύτερος στον πίσω άξονα αντίστοιχα. Η συνολική απόδοση του υβριδικού συνόλου φτάνει τα 224 PS και το πρωτότυπο SUV μοντέλο λειτουργεί αρχικά ως πισωκίνητο, δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, ωστόσο σε περίπτωση που χαθεί η πρόσφυση, τότε αυτόματα συνεργάζεται και ο εμπρός άξονας. Από την άλλη, οι εμπρός τροχοί κινούνται με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα, καθώς και με το μοτέρ εσωτερικής καύσης που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων DSG.

Σύμφωνα με την Volkswagen, το υβριδικό όχημα μπορεί να διανύσει 32 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά και δεν μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα των 113 km/h, ενώ η αυτονομία του μοντέλου με τη χρήση και της βενζίνης μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 933 km.

Το σημαντικότερο στοιχείο μέσα στην γνώριμη καμπίνα του Volkswagen αυτοκινήτου είναι η τελευταίας γενιάς MIB infotainment σύστημα της εταιρείας, που περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, καθώς και μία μεμονωμένη οθόνη στη θέση του πίνακα οργάνων.

Το νέο Tiguan GTE Active concept αποτελεί μία πρώτη γεύση για τους κατοίκους της Αμερικής, σχετικά με τη νέα γενιά Tiguan, η οποία θα ξεκινήσει τη διάθεσή της στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στην αμερικανική αγορά θα διαφοροποιείται αρκετά από αυτό της Ευρώπης, αφού ο Tiguan θα προσφέρεται στις Η.Π.Α. με μεγαλύτερο μεταξόνιο και θα είναι 7θέσιο. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στο τέλος του 2016 σε εργοστάσιο του Mexico και θα πατάει επάνω στην ίδια πλατφόρμα με το ευρωπαϊκό του αδερφάκι, Modular Tranverse Matrix.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...