Παρουσιάστηκε η νέα E-Class… μέσω διαρροής

Μια σχεδόν εβδομάδα πριν την επίσημη πρώτη της, η Mercedes-Benz E-Class κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

  • -
  • -

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα της νέας Mercedes-Benz E-Class είχε οριστεί για τις 11 Ιανουαρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit. Ωστόσο, το γερμανικό Auto-Press είχε διαφορετική άποψη και ήρθε σχεδόν μια εβδομάδα πιο νωρίς να μας δώσει επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία σχετικά με το μεσαίο μοντέλο της Mercedes-Benz.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού ακόμα δεν υπάρχουν τα επίσημα στοιχεία, η νέα E-Class πατά στην νέα και πιο ελαφριά πλατφόρμα MRA, την οποία μοιράζεται με τις C-Class και S-Class. Το συνολικό μήκος της αυξήθηκε κατά 43 mm φτάνοντας τα 4.923 mm, όπως και το μεταξόνιο της κατά 65 mm αγγίζοντας τα 2.939 mm.

Τα κοινά με τη μικρότερη C-Class και τη ναυαρχίδα S-Class συνεχίζονται και στη σχεδίαση, όπου αναζητούνται οι διαφορές. Επιπλέον, εντυπωσιακός είναι ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας με Cd 0.23.

Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στο εσωτερικό της νέας E-Class, με την ποιότητα και την πολυτέλεια να είναι αναβαθμισμένες. Από την S-Class έρχονται και οι μεγάλες οθόνες που θα είναι διαθέσιμες στις κορυφαίες εκδόσεις, ενώ στη βασική και πιθανότατα και στη μεσαία τα όργανα θα είναι αναλογικά.

Βασική έκδοση της νέας E-Class θα είναι η E200 η οποία θα εφοδιάζεται με τον 2λιτρο 4κύλινδρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης και όσον αφορά τους diesel η E220d με τον επίσης 2λιτρο αλλά νέο κινητήρα με απόδοση 195 ίππων και μέση κατανάλωση 3,9 lt/100 km.

Στη γκάμα του μοντέλου θα υπάρχουν και άλλοι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται να προστεθεί και μια plug-in Hybrid έκδοση, που θα συνδυάζει έναν 2λιτρο θερμικό κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με συνδυαστική απόδοση 279 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων, εκτός από τις μεγάλες AMG, οι οποίες θα ενσωματωθούν στη γκάμα του μοντέλου μέσα στη χρονιά. Για την κίνησή τους θα φροντίζει το 4λιτρο V8 twin-turbo μοτέρ, το οποίο αναμένεται στην κορυφαία του εκδοχή να αποδίδει περίπου 600 ίππους. Τέλος, η νέα Mercedes E-Class θα διατίθεται και με τετρακίνηση σε ορισμένες εκδόσεις κινητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...