Νέο Citroen C3 μέσα στο 2016

Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του C3

  • -
  • -

Μετά από σχεδόν επτά χρόνια που βρίσκεται στην αγορά έφτασε η ώρα της αλλαγής για το C3. Η Citroen ετοιμάζει το νέο της μικρό, χρησιμοποιώντας έντονα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν στον σχεδιαστικό τομέα τα μοντέλα της και αποτελούν την εταιρική της ταυτότητα.

Έτσι, θα μοιάζει αρκετά στα μεγαλύτερα C4, C4 Picasso και C4 Cactus, υιοθετώντας από αυτά, τα μοντέρνα, μικρά φωτιστικά σώματα εμπρός και τις ιδιαίτερες εισαγωγές αέρα. Σύμφωνα με το ιταλικό AlVolante, από όπου πήραμε και την επεξεργασμένη φωτογραφία, το νέο Citroen C3 θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των Γάλλων.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του αδελφού μοντέλου, Peugeot 208, με τις διαστάσεις του νέο C3 να παραμένουν ίδιες, αλλά τους χώρους του να είναι βελτιωμένοι. Για την κίνηση θα φροντίζουν μοτέρ βενζίνης και diesel, με βασικό το 1.000άρη βενζίνης με τους 68 ίππους. Πιο πάνω θα υπάρχει ο 1.2 επίσης βενζίνης απόδοσης 82 ίππων, ενώ ο ίδιος κινητήρας αποδίδει και 110 υπερτροφοδοτούμενους ίππους. Στη γκάμα των diesel θα υπάρχει ο 1.6 BlueHDi με απόδοση από 75 έως και 120 ίππους. Όλα οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το αυτόματο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...