Μια συλλεκτική Lancia Delta HF Martini στο «σφυρί»

Ένα εμβληματικό αυτοκίνητο, με πολλές διακρίσεις στα ράλλυ βγαίνει στη δημοπρασία

  • -
  • -

Σε δυο περίπου μήνες η εντυπωσιακή αυτή Lancia Delta HF Integrale με την αγωνιστική περιβολή Martini θα είναι διαθέσιμη σε μια δημοπρασία, με τιμή που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 150.000 δολάρια.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα, το οποίο κυριάρχησε στους αγώνες ράλλυ, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές του ’90. Η συγκεκριμένη κατασκευάστηκε το 1992 για τον εορτασμό του έκτου τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Αγωνιστική αύρα αποπνέει και το εσωτερικό της, με bucket καθίσματα της Reacaro και το σήμα HF στα ενσωματωμένα προσκέφαλα, αλλά και ένα ταμπελάκι που αποτελεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου, τοποθετημένο στη βάση του επιλογέα. Το 184ο από τα 310 που κατασκευάστηκαν συνολικά εκείνη την περίοδο και με αυτές τις προδιαγραφές, είναι το αυτοκίνητο που θα βγει στη δημοπρασία.

Κάτω από το εμπρός καπό του βρίσκεται τοποθετημένος ένας τούρμπο κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση για την περίσταση 210 ίππων. Η μετάδοση περνά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, πέντε σχέσεων.

 Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του το 1992 στην Ιταλία και από τότε μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 28.000 χιλιόμετρα. Η κατάστασή του είναι εξαιρετική και δίνεται με τα εργοστασιακά κλειδιά, την εργαλειοθήκη, το ηχοσύστημα και τα αυτοκόλλητα με τα οποία βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...