Ένα Toyota GT86… αγριεμένο (video)

Μια ειδική έκδοση του GT86, ισχυρότερη και με χαμηλότερο βάρος παρουσίασε η Gazzo Racing

  • -
  • -

Η Gazoo Racing το αγωνιστικό τμήμα της Toyota παρουσίασε ένα χρόνο πριν μια ειδική έκδοση σε πρωτότυπη μορφή. Σήμερα, μας δίνει την τελική της μορφή, ένα αυτοκίνητο που πατά πάνω στην GT-86 και έχει περισσότερη δύναμη και λιγότερο βάρος.

Πρόκειται για το Toyota 86 GRMN που θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο στις αρχές του 2016 και λίγο μετά θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Η εξέλιξη του μοντέλου έγινε στις δύσκολες συνθήκες του Nurburgring.

Η ειδική αυτή έκδοση του σπορ μοντέλου της Toyota αποδίδει 219 αντί για 200 ίππους της εργοστασιακής GT-86, με τη ροπή να έχει ανέβει από τα 205 στα 217 Nm. Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σφιχτά κλιμακωμένες σχέσεις ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Με μελετημένες κινήσεις κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 45 κιλά. Στοιχεία carbon σίγουρα συμβάλουν σε αυτό, ενώ χαρίζουν και ξεχωριστή εμφάνιση στο αυτοκίνητο. Αλλαγές έχουν γίνει και στην αεροδυναμική, με σπόιλερ χαμηλά εμπρός και στο πλάι του αυτοκινήτου, έναν diffuser πίσω και μια μεγάλη αεροτομή που χαρίζει αρκετά κιλά πίεσης στον πίσω άξονα.

Αναβαθμισμένη, με νέες ρυθμίσεις είναι και η ανάρτηση, με την Toyota 86 GRMN να πατά μεγαλύτερους τροχούς 17 ιντσών με φαρδύτερα ελαστικά. Τέλος, για το φρενάρισμα φροντίζουν 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...