Επιστρέφει το Fiat Topolino;

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται να αναβιώσει μία από τις κλασικότερες ονομασίες της φίρμας

  • -
  • -
Fiat Topolino


H Fiat κατασκεύαζε το μικρό αυτοκίνητο πόλης από το 1936 έως και το 1955. Το «Mickey Mouse» προσφερόταν σε αρκετά αμαξώματα, όπως είναι το 2d coupe, cabriolet, van και 3d estate. Εφοδιαζόταν με έναν 4κύλινδρο 599cc κινητήρα, ο οποίος συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων και έστελνε όλη την ροπή στον πίσω άξονα. Το χαριτωμένο αυτοκίνητο έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές, πουλώντας συνολικά κοντά στις 520.000 μονάδες.

Ένα σύντομο ιταλικό δημοσίευμα θέλει τη Fiat να δοκιμάζει ένα νέο μίνι μοντέλο, το οποίο είναι πιθανό να περάσει αργότερα στην παραγωγή και ίσως φέρει το κλασικό όνομα, Topolino. Η συγκεκριμένη ονοματοδότηση δεν μας φαίνεται περίεργη, μιας και η εταιρεία δανείζεται αρκετά ονόματα από το παρελθόν τελευταία όπως είναι το 500, Tipo και 124 Spider.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ FIAT 500 TOPOLINO: Αστείο; Κάθε Άλλο!

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ωστόσο ένα πρωτότυπο μοντέλο έχει πιαστεί από ματιές «κατασκόπων» και φαίνεται να δοκιμάζεται στο Pomigliano d’Arco, όπου η Fiat έχει εργοστάσιο. Το μίνι μοντέλο θα βασίζεται στο πάτωμα του Panda, θα έχει δύο πόρτες και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 επιβάτες. Οι διαστάσεις του θέλουν να αποτελούν άμεσο ανταγωνιστή των Smart ForTwo, Peugeot 108, Toyota Aygo και Citroen C1.


*Στη φωτογραφία απεικονίζεται το Fiat Panda

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...