Με twin-turbo diesel το νέο Opel Insignia

Το 2017 αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα εκδοχή του οικογενειακού Insignia

  • -
  • -

Η Opel δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά το Insignia, με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές του να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το γερμανικό Auto Bild, το νέο Insignia θα είναι μεγαλύτερο κατά 15 cm σε μήκος, με περίπου 9 cm πιο μακρύ μεταξόνιο.

Πιο κομψή θα είναι η σχεδίασή του, με περισσότερο κουπέ αισθητική, ενώ το εμπρός μέρος θα έχει έντονες επιρροές από το πρωτότυπο Monza (φωτογραφία). Έτσι, το νέο Insignia θα είναι περισσότερο ένα 4θυρο κουπέ, παρά ένα συμβατικό σεντάν μοντέλο. Στα σκαριά φυσικά είναι και μια έκδοση Sports Tourer, όπως ονομάζει η Opel τα station wagon, με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το σημερινό μοντέλο.

Η νέα γενιά κινητήρων θα προσφέρει καλύτερη οικονομία, με τον 3κύλινδρο 1.000άρη να αποτελεί τη βάση στη γκάμα του νέου Insignia. Επιπλέον, διαθέσιμοι θα είναι και μεγαλύτεροι 4κύλινδροι κινητήρες, αλλά και ένας diesel twin-turbo με απόδοση 160 ίππων.

Η μετάδοση θα περνάει στους εμπρός τροχούς, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης για κάποιες εκδόσεις. Το αυτόματο κιβώτιο παραμένει συμβατικό, με μετατροπέα ροπής και όχι διπλού συμπλέκτη, όπως αρκετοί από τους ανταγωνιστές της Opel προτιμούν.

Για το τέλος, αναμένεται μια πανίσχυρη έκδοση OPC, με 6κύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει περίπου 400 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...