Το σπορ κουπέ S-FR της Toyota έβαλε τα καλά του

Μια πρωτότυπη αγωνιστική έκδοση του μικρού της S-FR ετοίμασε η Toyota

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο θα κάνει την πρεμιέρα του, το μικρό concept της Toyota, με την προκλητική εμφάνιση. Πρόκειται για μια αγωνιστική έκδοση του S-FR με διακριτικά Racing concept και διακρίνεται για την επιθετική του εμφάνιση. Μεγαλύτεροι αεραγωγοί και μια εισαγωγή πάνω στο καπό, έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, ένα diffuser και μια τεράστια «φτερούγα» στο πίσω μέρος, δημιουργούν ένα σύνολο που δεν περνά απαρατήρητο.

Το μήκος του μεγάλωσε ελαφρώς, φτάνοντας τα 4.100 mm, όπως και εξάλλου και το πλάτος των μετατροχίων, 1.695 και 1.735 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Αντίθετα, μειωμένο παρουσιάζεται το ύψος, από τα 1.320 mm στα 1.270 mm, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.480 mm. Με προσεγμένες κινήσεις οι μηχανικοί της Toyota κατάφεραν να κρατήσουν το βάρος του αυτοκινήτου κάτω από τον ένα τόνο, στα  980 κιλά.

Σιγή ιχθύος κρατάνε οι Ιάπωνες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Toyota S-FR Racing. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο παραγωγής θα εφοδιάζεται με το νέο μικρό τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με 115 ίππους και 185 Nm ροπής. Το ίδιο κινητήρα μπορεί να χρησιμοποιεί και το πρωτότυπο, πιθανώς με περισσότερη δύναμη ή εναλλακτικά τον ατμοσφαιρικό βενζίνης 1,5 λίτρων με απόδοση που για την περίσταση θα φτάνει τους 130 ίππους και 148 Nm ροπής.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αναμένεται να παραμείνει ένα εντυπωσιακό έκθεμα που θα θαυμάζουμε στα σαλόνια αυτοκινήτου, κάνοντας πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 2016 στο Τόκιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...