Ένα Trabant 1.8T quattro, με 270 ίππους (Video)

Το ταπεινό Trabant μετατρέπεται σε ένα θηρίο με 1.800άρη τούρμπο κινητήρα

  • -
  • -

Μετά το μικρό, αλλά πανίσχυρο Fiat 126p V-TEC Turbo που σας παρουσιάσαμε χθες, έρχεται ένα ακόμα πιο θηριώδες Trabant να κλέψει την παράσταση. Ξεκίνησε την πορεία του ως ένα μικρό, οικονομικό αυτοκίνητο, με κινητήρα δίχρονο δικύλινδρο 600άρι, ενώ λίγο αργότερα αναβαθμίστηκε με έναν μεγαλύτερο 1.100 cc από το VW Polo, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε σύντομα από ένα άλλο μοτέρ 1,3 λίτρων. Οι μετατροπές συνεχίστηκαν, με κινητήρες 1,8 και 2,0 λίτρων από VW Golf GTi, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του μοντέλου τράκαρε το Audi TT.

Τότε είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει το μοτέρ, αλλά και όλα τα επιμέρους στοιχεία του, στο μικρό Trabant, κάνοντάς το να μοιάζει με ένα μικρό TT, τουλάχιστον μέσα. Φυσικά εκτός δεν έμεινε ούτε η τετρακίνηση με το σύστημα να περνάει στο μικρό αυτοκινητάκι από την πρώην Ανατολική Γερμανία.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, με την απόδοση του κινητήρα να φτάνει τους 270 ίππους στις 5.700 rpm και τη ροπή να αγγίζει τα 370 Nm στις 4.500 rpm. Έτσι, τα πρώτα 100 km/h έρχονται σε μόλις 4,5 sec, ενώ για τα 200 km/h από στάση χρειάζεται 15,5 sec. Ανάλογες είναι οι επιδόσεις και στο φρενάρισμα, αφού το μικρό Trabant είναι εφοδιασμένο με το σύστημα πέδησης του Audi, με δίσκους 312 mm εμπρός και 256 mm πίσω, με το αυτοκίνητο να έχει ABS και ESP.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...