Νέο αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο για Dacia

Easy R θα λέγεται το νέο αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων που παρουσίασε η Dacia

  • -
  • -

Η Dacia παρουσίασε το Easy R, ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό θα χρησιμοποιεί ηλεκτρομηχανική τεχνολογία, αντί για υδραυλική, για βελτιωμένη ευελιξία και πιο ομαλή απόκριση. Παράλληλα, τα εξαρτήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο κιβώτιο, με στόχο τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ευκολία στην επισκευή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έκανε εκτεταμένες δοκιμές στο συγκεκριμένο κιβώτιο, 130.000 ωρών στον πάγκο και 120.000 ωρών στον δρόμο και σε πραγματικές συνθήκες. Ο χειρισμός του είναι παρόμοιος με αυτόν ενός συμβατικού αυτόματου, που μεταφράζεται σε τέσσερις επιλογές, D (Drive) για κίνηση, N (Neutral) για «νεκρό», R (Reverse) για όπισθεν και M (Manual) για χειροκίνητη λειτουργία, με την επιλεγμένη λειτουργία σαν εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων.

Αρχικά, το Easy R θα είναι διαθέσιμο με τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης TCe των 90 ίππων, σε συνδυασμό με τα Logan MCV, Sandero και Stepway. Θα στοιχίζει 600 ευρώ επιπλέον, από την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ θα συνδυάζεται με σύστημα Start & Stop με λειτουργία Eco.

Η μέση κατανάλωση των μοντέλων με το Easy R θα είναι μεταξύ των 4,9 και 5,1 lt/100km, με τις εκπομπές CO2 να είναι από 110-114 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...