Audi RS7 ρεκόρ πίστας χωρίς… οδηγό (Video)

Η αυτόνομη οδήγηση σε άλλο επίπεδο, όχι απλώς μεταφοράς από ένα σημείο στο άλλο

  • -
  • -

Ο Robby όπως η Audi ονομάζει το αυτόνομο RS7 σημείωσε ρεκόρ χωρίς οδηγό, στην πίστα Parcmotor έξω από τη Βαρκελώνη στην Ισπανία. Ο χρόνος που σημείωσε στην πίστα 4,2 χιλιομέτρων ήταν 2:07:67 λεπτά, με τη μέση ωριαία ταχύτητα να είναι 117 km/h.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι ο διάδοχος του πρωτότυπου μοντέλου που ονομάζονταν Bobby και είναι κατά 400 κιλά πιο ελαφρύ και χρησιμοποιεί έναν twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 560 ίππων και 700 Nm ροπής.

Το εντυπωσιακό είναι φυσικά το γεγονός ότι κατάφερε να οδηγήσει τόσο γρήγορα στην πίστα, χάρη στο σύστημα GPS ακριβείας που διαθέτει και σε συνεργασία με τρισδιάστατες κάμερες. Οι πληροφορίες στέλνονται σε έναν υπολογιστή του αυτοκινήτου και συγκρίνονται με τα αρχεία που ήδη είναι περασμένα στον σκληρό του.

Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει κάθε σπιθαμή του χώρου, με εντυπωσιακή ακρίβεια, έτσι ώστε να αξιοποιεί κάθε εκατοστό της πίστας για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου. Επιταχύνει με φουλ γκάζι στην ευθεία, φρενάροντας όσο πιο αργά γίνεται στη στροφή, σαν ένας πραγματικός οδηγός αγώνων και άκρως αποτελεσματικά όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...