Συνταξιοδοτήθηκε ο Walter de Silva

Αυλαία για τον επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου της VW

  • -
  • -

Ο Walter de Silva είναι ένα πρόσωπο στο οποίο ο όμιλος της VW οφείλει πολλά για την εικόνα των μοντέλων της την τελευταία δεκαετία. Ο 64χρονος επικεφαλής του Group Design αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον εργασιακό του βίο και από τον επόμενο μήνα θα μπορεί να απολαύσει τον ελεύθερό του χρόνο μακριά από έγνοιες.
Ο de Silva γεννήθηκε το 1951 στο Lecco της Λομβαρδίας και ξεκίνησε την καριέρα στο Centro Stile της FIAT το 1972. Από το 1986 μέχρι το 1999 εργάστηκε στο ινστιτούτο I.DE.A. και επανήλθε στην Fiat ως επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo όπου αναδείχθηκε το ταλέντο του. Οι Alfa Romeo 156 και 147 είναι δικά του «παιδιά» και βοήθησε τη μάρκα να αποκτήσει μια σύγχρονη σχεδιαστική φόρμα με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία της.
Το 1999 ο Peich του ανέθεσε το πλέον δύσκολο έργο να δώσει στη SEAT τη νέα ταυτότητα που χρειάζονταν ως μέλος του ομίλου. Δια χειρός de Silva δημιουργήθηκαν Ibiza, Cordoba, Toledo, Altea, Leon κ.α.  Το 2002 αναβαθμίστηκε λαμβάνοντας επιπλέον καθήκοντα και υπό τη δική του καθοδήγηση ήταν η Audi, η SEAT και η Lamborghini. Το 2007 ανέλαβε επικεφαλής Σχεδιασμού του ομίλου όπου όριζε μέχρι και σήμερα τη σχεδιαστική γλώσσα των Skoda, SEAT, Volkswagen, Audi, Bentley, Lamborghini και Bugatti. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη VW ίσως επηρέασαν την απόφασή του να αποσυρθεί από την εργασία, ωστόσο ο CEO του VW Group, Matthias Müller δήλωσε πως ο Walter de Silva θα εξακολουθήσει να έχει συμβουλευτικό ρόλο στον όμιλο. Θαυμάστε τον μαέστρο στο video κατά την παρουσίαση του νέου Audi A6 στην Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...