ΔΟΚΙΜΗ: 6 SUV & Crossover 4x4 1.6 Diesel

Χαμηλός κυβισμός και πετρέλαιο για οικονομία σε συνδυασμό με τετρακίνηση για εκτός δρόμου δυνατότητες

  • -
  • -

Τα SUV και τα Crossover πάντα μιλούσαν και πάντα θα μιλούν στην καρδιά του Έλληνα. Ειδικά όταν διαθέτουν και τετρακίνηση, που μπορεί να μην την εκμεταλλευόμαστε συχνά αλλά μας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας. Στις δύσκολες οικονομικά μέρες που ζούμε όμως, ο μικρός κινητήρας diesel θεωρείται εκ των ουκ άνευ και στην συγκεκριμένη κατηγορία τα 1,6 λίτρα τείνουν να γίνουν το ταβάνι της αγοράς. Υπάρχουν όμως τετρακίνητα 1.600άρια SUV και Crossover; Φυσικά και υπάρχουν, όπως τα παρακάτω έξι μοντέλα που έχουμε δοκιμάσει στο GOCAR. Αφού τα δείτε, πείτε μας στο παρακάτω poll ποιο προτιμάτε.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Honda CR-V 1.6 Diesel 4x4 160 PS

Δεν το λες φτηνό, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Το ανανεωμένο Honda CR-V είναι ένα εξαιρετικό SUV που συνδυάζει ιδανικά ευρυχωρία, επιδόσεις, οικονομία, ασφάλεια και δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου. Ένα από τα πολλά του ατού είναι ο συνδυασμός τετρακίνησης με 1.600άρη diesel, ενώ η ισχύς των 160 ίππων είναι αυτή που κάνει τελικά τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

 

 

Mitsubishi ASX 1.6 Di-D 4WD

Στα μικρομεσαία SUV όπου το γιέν καθορίζει τις ισορροπίες της κατηγορίας, το ASX ξανασυστήνεται με τον πρέποντα 1600άρη diesel των 114 ίππων. Οι μεγάλοι τροχοί και η απόσταση από το έδαφος δίνουν το στάτους που αναζητούν οι σύγχρονοι θιασώτες των SUV και η ιαπωνική ποιότητα είναι το κρυφό χαρτί με το οποίο η Mitsubishi προσκαλεί το κοινό στις εκθέσεις της.

 

 

Nissan Qashqai 1.6 dCi 4x4

Η Nissan αποδεικνύει με τρόπο πολύ πειστικό πως διαχειρίστηκε με μαεστρία το success story του απελθόντος μοντέλου. Συνολικά, το νέο Nissan Qashqai μας κέρδισε τόσο οδηγικά, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις οικογενειακές αρετές της τετρακίνητης έκδοσης με τον 1.600άρη diesel των 130 ίππων.

 

 

Opel Mokka 1.6 Diesel AWD

Είναι εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να βελτιωθεί ένα αυτοκίνητο με έναν νέο κινητήρα. Το Mokka με τον πολιτισμένο, δυνατό και οικονομικό 1.600άρη CDTI των 136 ίππων είναι ένα κόμπακτ crossover που πλέον παίζει σε κορυφαίο επίπεδο.

 

 

Suzuki Vitara 1.6 Diesel 4x4

Με δεδομένο ότι ο συνδυασμός compact αμαξώματος, τετρακίνησης και χαμηλού κυβισμού ντίζελ κινητήρα είναι μια κατηγορία χωρίς πολλές συμμετοχές, το ολόφρεσκο Vitara θα ήταν έτσι κι αλλιώς εύστοχο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στα παραπάνω η νέα πρόταση της Suzuki προσθέτει μια μάχιμη εκτός δρόμου δραστηριότητα και συνθέτει μια εικόνα τόσο ευχάριστη, ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική που εκτιμάς κάθε μέρα και περισσότερο.

 

 

Suzuki SX4 S-Cross 1.6 Diesel 4WD

Μικρομεσαίο και με την βούλα, το SX4 S-Cross θρονιάζεται με αξιώσεις στην κλάση των σύγχρονων crossover. Με όλα τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, στην πετρελαιοκίνητη και τετρακίνητη εκδοχή του ενσωματώνει την οικονομία, την απόδοση και την ελκτική πρόσφυση για να απογειώσει τις περιπλανητικές ικανότητες σε κάθε τερέν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...