12 supermini με αρετές οικογενειακού

Μικρά, προσιτά, οικονομικά, supermini, με χώρους, ικανά να παίξουν και το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου

  • -
  • -

Αν θέλετε να συνδυάσετε τις «μαζεμένες» διαστάσεις, την ευελιξία που προσφέρουν τα μικρότερα αυτοκίνητα, την προσιτή τους τιμή, αλλά παράλληλα αναζητάτε και χώρους για την οικογένειά σας, αυτό το θέμα θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ζητάτε. Συγκεντρώσαμε όλα τα τυπικά μικρά, τα οποία όμως μπορούν να αναλάβουν και ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου.

 

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μοντέλα.

Citroen C3

Το C3 της Citroen αποτελεί σταθερή αξία στα μικρά αυτοκίνητα. Άνετο, τόσο σε χώρους, όσο και στο δρόμο, θα βολέψει με κάποιες παραχωρήσεις μια «μικρή» οικογένεια. Η νέα γκάμα κινητήρων του δίνει τη φρεσκάδα που του λείπει μετά από αρκετά χρόνια καριέρας, αναμφίβολα επιτυχημένης. Εκτός από τις diesel εκδοχές που κυριαρχούν στις πωλήσεις των Citroen, λόγω της προσφοράς από την ελληνική αντιπροσωπεία, αξίζει να δείτε τους τούρμπο βενζινοκινητήρες, με την καλή λειτουργία και απόδοση.

 

Dacia Sandero

Το νέο πρόσωπο της Dacia, μετά τη συνεργασία της με τη Renault είναι πιο ευρωπαϊκό και σίγουρο, αρκετά ελκυστικό σε επίπεδο τιμής. Με βάση κάτω από τα 10.000 ευρώ είναι το πιο προσιτό μικρό, με αξιόλογους χώρους που μπορείτε να αγοράσετε. Ωστόσο, πέρα από τους όποιους συμβιβασμούς σε επίπεδο ποιότητας που καλείστε να κάνετε, θα σας ικανοποιήσει πλέον και με τη γκάμα των κινητήρων του, όπου περιλαμβάνεται εκτός από τον οικονομικό diesel και ο νέος τούρμπο 0,9 με τους 90 ίππους.

 

Honda Jazz

Το Jazz έχτισε το όνομά του πάνω στην ευελιξία που προσφέρει το εσωτερικό του. Magic Seats λέγεται η καινοτομία που προσφέρει και σας παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε με το ένα χέρι τα καθίσματα, πλάτες και έδρες, ανάλογα με τις μεταφορικές σας ανάγκες, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να ξεκινά από τα 399 και να φτάνει τα 1.320 λίτρα! Όσον αφορά τους κινητήρες η Honda επιμένει στους ατμοσφαιρικούς, με τον μικρό 1.300άρη να διακρίνεται περισσότερο για χαμηλή του κατανάλωση, παρά για το δυνατό του τράβηγμα. Με το όφελος απόσυρσης και την προσφορά η βασική τιμή του ξεκινά από τα 12.740 ευρώ.

 

Honda Jazz Hybrid

Η «πράσινη» έκδοση Hybrid του Jazz θα εκπληρώσει τις οικολογικές ανησυχίες σας, ζητώντας όμως κάποιες παραχωρήσεις από εσάς. Οι μπαταρίες του υβριδικού συστήματος είναι τοποθετημένες κάτω από το χώρο αποσκευών, κλέβοντας έτσι όγκο από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση τα 300 λίτρα, με κιτ επισκευής ελαστικού ικανοποιούν, όπως επίσης και η ευκολία στη χρήση που προσφέρει, ειδικά μέσα στην πόλη και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Η τιμή του είναι λίγο αλμυρή, αφού παρά την προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ύψους 2.000 ευρώ, ξεκινά από τα 15.400 ευρώ.

 

Hyundai i20

Το μικρό της Hyundai… μεγάλωσε. Πέρασε τα τέσσερα μέτρα σε μήκος και είναι σημαντικά πιο ευρύχωρο και ποιοτικό από τον προκάτοχό του. Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι από τους πιο άνετους που μπορείτε να βρείτε σε αυτή την κατηγορία, ακόμα και όσον αφορά το πλάτος. Οι επιδόσεις δεν είναι το φόρτε του, ούτε η κατανάλωση, ακόμα και στην diesel εκδοχή του. Ισορροπημένη και ευχάριστη είναι η οδική του συμπεριφορά, με την ποιότητα κύλισης να ανήκει επίσης στα θετικά του.

 

Nissan Note

Με ευέλικτο εσωτερικό, πίσω καθίσματα που μετακινούνται κατά τον διαμήκη άξονα, αυξομειώνοντας αντιστρόφως ανάλογα τον χώρο για τους επιβάτες ή τις αποσκευές. Περισσότερο ένα μικρό πολυχρηστικό μοντέλο, το Note προσφέρει άνεση και ευκολία στη χρήση. Ο μικρός diesel κινητήρας του διακρίνεται για τη λειτουργία του, τη χαμηλή του κατανάλωση και ταιριάζει γάντι με τη φιλοσοφία του.

 

Renault Clio Sport Tourer

Με φουτουριστική σχεδίαση, μοντέρνες γραμμές μέσα και έξω, το Clio Sport Tourer είναι η station wagon εκδοχή του supermini της Renault. Με μήκος 4.267 mm δεν χάνει το πλεονέκτημα του μικρού αυτοκινήτου, αλλά αντιθέτως κερδίζει σημαντικά σε χώρους, προσφέροντας 143 λίτρα επιπλέον όγκου για τις αποσκευές σας, φτάνοντας τα 443 λίτρα συνολικά.

 

Renault Clio

Με 300 λίτρα χώρου αποσκευών, το Clio τοποθετείται στο πάνω άκρο της κατηγορίας των supermini, όσον αφορά την πρακτικότητα. Υπολείπεται σημαντικά από το αδελφό μοντέλο Sport Tourer, αλλά είναι και πιο προσιτό σε τιμή κτήσης. Πλούσια είναι η γκάμα των κινητήρων, με ατμοσφαιρικά και τούρμπο σύνολα, βενζίνης, αλλά και diesel.

 

Seat Ibiza ST

Πρακτικότητα χωρίς συμβιβασμούς, προσφέρει το Ibiza ST ή αλλιώς η station wagon εκδοχή του μικρού Seat. Με 430 λίτρα χώρου αποσκευών και μια μεγάλη πέμπτη πόρτα με χαμηλό κατώφλι που διευκολύνει στη φόρτωση αντικειμένων μεγάλου βάρους, το Ibiza ST είναι το πιο ευρύχωρο σε αυτό τον τομέα, χωρίς να υπολείπεται και στους άλλους. Σχεδιαστικά είναι μοντέρνο, «κρύβοντας» περίτεχνα τον επιπλέον πίσω όγκο του. Στον δρόμο θα ικανοποιήσει τις σπορ ανησυχίες σας, ειδικά στην έκδοση με τους μεγαλύτερους τροχούς, ενώ με τους βασικούς των 15 ιντσών διακρίνεται για την άνεσή του.

 

Seat Ibiza

Μικρότερο, λιγότερο πρακτικό, αλλά και πιο προσιτό, το 5θυρο Ibiza απευθύνεται σε αυτόν που μπορεί να εξυπηρετηθεί και με κάτι λιγότερο από τους τεράστιους της έκδοσης ST. Ο νέος μικρός τούρμπο κινητήρας βενζίνης προσφέρει καλές επιδόσεις, που συνδυάζει με χαμηλή κατανάλωση. Εκτός από νέους κινητήρες, η ανανεωμένη και φρέσκια έκδοση του Ibiza έχει πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού, καλύτερη ποιότητα και… χαμηλή τιμή που το καθιστά από τα ελκυστικά value for money μικρά.

 

Skoda Fabia

Στην ανανεωμένη εκδοχή της η Fabia έγινε πιο κομψή, υιοθετώντας τις γραμμές που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Skoda. Μεγάλοι χώροι για αποσκευές και επιβάτες, είναι από τα αυτοκίνητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας, χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς. Στο δρόμο είναι ευχάριστο, εστιάζοντας στην οδική συμπεριφορά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την άνεση, ειδικά σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς.

 

Toyota Yaris

Οι πωλήσεις του Yaris που το φέρνουν παραδοσιακά στις πρώτες προτιμήσεις του κοινού, μαρτυρούν τη δυναμική του μοντέλου. Δεν είναι τυχαία στην κορυφή, αφού το μικρό ιαπωνικό μοντέλο στην πιο πρόσφατη εκδοχή του είναι πιο ποιοτικό και εξίσου πρακτικό, με εντυπωσιακή αξιοποίηση του εσωτερικού, σε σχέση με τις περιορισμένες του διαστάσεις. Μικροί κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,3 λίτρων και ένας 1.400άρης diesel αποτελούν τη γκάμα του Yaris, με το υβριδικό να ανεβαίνει ψηλά σε τιμή και να καθιστά την επιλογή της έκδοσης πετρελαίου μάλλον μονόδρομο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...