LF-FC concept: Κοιτώντας το μέλλον της Lexus

Ένα πρωτότυπο που παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία και τη μελλοντική σχεδίαση των μοντέλων της Lexus

  • -
  • -

Μια ξεκάθαρη ματιά στο άμεσο μέλλον της Lexus μας δίνει το LF-FC concept. Πρόκειται για ένα 4θυρο μοντέλο, με κουπέ αισθητική, επιθετική και φουτουριστική σχεδίαση και μεγάλες διαστάσεις, που συνδυάζονται με απαράμιλλη άνεση στο εσωτερικό.

Πάνω σε αυτό το πρωτότυπο θα «πατήσει» η επόμενη γενιά της κορυφαίας σειράς LS που θα παρουσιαστεί το 2016, η οποία θα διαθέτει, εκτός από κορυφαία ποιότητα, πολυτέλεια και άνεση, τεχνολογία αιχμής. Για την κίνηση χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου, με τη μετάδοση να περνά και στους τέσσερις τροχούς.

Με μήκος, 5,3 m, πλάτος 2,0 m και ύψος 1,41 m το LF-FC concept κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά. Εκτός όμως από τις μεγάλες διαστάσεις του, διακρίνεται για την προχωρημένη αισθητική του που συνδυάζει στοιχεία από σχεδόν όλα τα μοντέλα της Lexus και της «μαμά» Toyota.

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα πράγματα στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η άνεση και η τεχνολογία, με πληθώρα οθονών, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει όλα τα συμβατικά μπουτόν.

Για την ιδανική κατανομή του βάρους και κατ’ επέκταση για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του κορυφαίου Lexus, οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας τοποθέτησαν τις δεξαμενές καυσίμου στο πίσω μέρος, σε σχήμα Τ και προκειμένου να εξισορροπήσουν το βάρος που έχει το εμπρός μέρος από τους δυο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν κίνηση στους τροχούς αυτού του άξονα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...