ΔΟΚΙΜΗ: 5 μικρές βολίδες με 170 - 200 ίππους

Μικρά και supermini με 1.4 και 1.6 Turbo, αλλά και μια… έκπληξη!

  • -
  • -

Τα μικρά, γρήγορα αυτοκίνητα πάντα θα τραβούν το ενδιαφέρον όσων μας αρέσει η οδήγηση. Τούρμπο πλέον τα περισσότερα, με ιπποδυνάμεις που πριν λίγα χρόνια έμοιαζαν απλησίαστες σε αυτά τα κυβικά, αλλά και με νέες τεχνολογίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά και την αγοραστική μας συνείδηση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 μικρές βολίδες ανάμεσα στα εκατοντάδες test drives του GOCAR. Πατήστε στις εικόνες για τις αναλυτικές τους δοκιμές με συλλογές εικόνων και video και στο τέλος, ψηφίστε στο παρακάτω poll ποιο από τα 5 μοντέλα θα προτιμούσατε.

 

Abarth 595 Competizione

Κινητήρας: 1.4 Turbo

Ισχύς: 180 PS

0-100 km/h: 6,7 sec

Απευθύνεται σε ένα στενό, ιδιαίτερα εξιδεικευμένο κοινό που αναζητά το απόλυτο, το ξεχωριστό, το υπερβολικό, το σκληροπυρηνικό, το δυνατό σφηνάκι που καίει τον οισοφάγο! Δεν είναι αυτό που απευθύνεται στους πολλούς, αλλά αυτό που το αντέχουν οι λίγοι. Εκδηλώνει με τον καλύτερο τρόπο τον όρο «φονέας γιγάντων» ειδικά αν οι τροχοί του κυλούν σε καλοστρωμένο τερέν.

 

 

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde

Κινητήρας: 1.4 Turbo

Ισχύς: 170 PS

0-100 km/h: 7,3 sec

Η MiTo QV προσφέρει σε εύγεστες δόσεις κομψότητα, σπορ συμπεριφορά, επιδόσεις και ευκολία χρήσης χάρις το αυτόματο 6άρι διπλού συμπλέκτη TCT. Μπορεί να μην εκπροσωπεί το απόλυτο στον κόσμο των μικρών GTi, αλλά ταμπέλες τύπου γοητευτικό, απολαυστικό, δυναμικό και αριστοκρατικό της ταιριάζουν απόλυτα.

 

 

Ford Fiesta ST

Κινητήρας: 1.6 Turbo

Ισχύς: 182 PS

0-100 km/h: 6,9 sec

Το νέο Fiesta ST είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει η Ford τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία. Είναι από τη σπάνια εκείνη στόφα αυτοκινήτων που δημιουργούν κοινό για μια εταιρεία, φτιάχνοντας ακόμα και «φανατικούς οπαδούς».

 

 

Peugeot 208 GTi

Κινητήρας: 1.6 Turbo

Ισχύς: 200 PS

0-100 km/h: 6,8 sec

Το γαλλικό Gti ισορροπεί στον κατάλληλο βαθμό το πολιτισμένο στιλ και τον ενθουσιώδη χαρακτήρα με σπορ στήσιμο και ανάστημα για να χαμογελάσει ο παθιασμένος με την οδήγηση.

 


Η ΕΚΠΛΗΞΗ

BMW i3

Κινητήρας: ηλεκτρικός

Ισχύς: 170 PS

0-100 km/h: 7,2 sec

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα προσιτό στον καθένα αυτοκίνητο. Είναι όμως εντυπωσιακά γρήγορο μέχρι την περιορισμένη ηλεκτρονικά τελική του ταχύτητα και στο δρόμο νιώθεις ότι οδηγείς BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...