Renault Coupe Corbusier concept

H Renault τιμά τον αρχιτέκτονα Le Corbusier με ένα ξεχωριστό πρωτότυπο

  • -
  • -

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τον θάνατο του γνωστού αρχιτέκτονα Le Corbusier και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τον τιμά αποκαλύπτοντας το πρωτότυπο Coupe Corbusier. Αρχικά, καλό είναι να μην σας πλημμυρήσουν φρούδες ελπίδες, αφού δεν πρόκειται να δούμε τα συγκεκριμένο μοντέλο σε καμία γραμμή παραγωγής, ωστόσο αποτελεί μία προχωρημένη έμπνευση γάλλων σχεδιαστών.

Με μια πρώτη ματιά, το Renault Coupe Corbusier concept φέρει ένα μακρύ καπό και μία «πολλά υποσχόμενη» εμπρός γρίλια. Επίσης, στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και τα φουσκωμένα φτερά. Εντυπωσιακές είναι οι ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες, καθώς και η οροφή που είναι κατασκευασμένη από τζάμι. Δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση με το μηχανολογικό σύνολο με το οποίο εφοδιάζεται το εν λόγω πρωτότυπο, αλλά δεν προκαλεί και ιδιαίτερη αγωνία. Από την άλλη, ενδιαφέρον θα είχε να μπορούσαμε να δούμε το εσωτερικό του από κάποια φωτογραφία, όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση είναι να εικάσουμε ότι ακολουθεί την ίδια φουτουριστική φιλοσοφία τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά.

Σε περίπτωση που βρεθείτε όμως στη Γαλλία, μπορείτε να δείτε και από κοντά το ιδιαίτερο πρωτότυπο δημιούργημα στη Villa Savoye in Poissy έως και τις 20 Μαρτίου 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...