Χάθηκε επένδυση της Tesla στην Ελλάδα

Σε «τοίχο» βρήκε η προσπάθεια της Tesla για τη δημιουργία μονάδας συναρμολόγησης στην Ελλάδα

  • -
  • -

Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες «σοφοί» (σικ) κατάφεραν να διώξουν μια μεγάλη επένδυση, η οποία θα έφερνε χρήμα και ανάπτυξη… πραγματική. Αναφερόμαστε στην περίπτωση της Tesla, της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας η οποία μετά την επιτυχία που σημειώνει στις Η.Π.Α. με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, είδε το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων να αυξάνεται.

Η ζήτηση, υποχρέωσε υπό μια έννοια την Tesla, το 2012 να αναζητήσει χώρα για τη δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής στην Ευρώπη για την κάλυψη των νέων αναγκών που προέκυψαν, από αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας και Βελγίου. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του Capital.gr, μια από τις χώρες που η Tesla έδειξε ενδιαφέρον, ήταν και η Ελλάδα.

Ωστόσο, η ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας ήταν… χλιαρή, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, του οποίου η δικηγορική εταιρεία έχει συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού. Όπως ανέφερε ο κ. Μπρέγιαννος, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στελεχών της Tesla είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 2012, στο πλαίσιο της αναζήτησης του προορισμού για την ευρωπαϊκή γραμμή παραγωγής της Tesla.

Η αδιαφορία που αντιμετώπισαν, η αβεβαιότητα του φορολογικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και η γραφειοκρατία που θα τους δημιουργούσε καθυστερήσεις, τους έκανε να στραφούν προς την Ολλανδία. Εκεί, στην πόλη Tilburg, ένα χρόνο μετά, μέσα στο 2013, πήραν εμπρός οι μηχανές της νέας μονάδας της Tesla που είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση του τεχνολογικά προηγμένου ηλεκτρικού Model S.

Χαμένες θέσεις εργασίας, κεφάλαια και μαζί χαμένη μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις, προκαλούν δίχως άλλο… απογοήτευση, ειδικά σε μια εποχή όπου η χώρα τις έχει τόσο ανάγκη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...