Mercedes-Benz GLE 450 AMG 4Matic με 367 PS

H νέα έκδοση του μεγάλου SUV με 367 ίππους και 520 Nm ροπής

  • -
  • -

H νέα Mercedes-Benz GLE 450 AMG μοιράζεται το ίδιο μηχανολογικό σύνολο με τις C 450 AMG και GLE 450 AMG Coupe, που σημαίνει ότι εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 biturbo μοτέρ απόδοσης 367 ίππων και 520 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic, το οποίο στέλνει την ροπή και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Mercedes-Benz.

Διάβασε περισσότερα για την Mercedes-Benz GLE

Εκτός όμως από τον κινητήρα, η GLE 450 AMG 4Matic φέρει ανάρτηση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου και σπορ σύστημα διεύθυνσης με την υπόσχεση καλύτερης οδηγικής εμπειρίας. Το SUV επιταχύνει αρκετά σβέλτα, μιας και τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h. Οι καλές επιδόσεις όμως δεν είναι εις βάρος της μέσης κατανάλωσης, αφού η γερμανική εταιρεία δηλώνει 8,6 lt./ 100 km και με εκπομπές ρύπων CO2 199 g/km.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της GLE, έτσι και η 450 AMG προσφέρει 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Individual, Comfort, Slippery, Sport και Sport Plus), τα οποία ρυθμίζονται σύμφωνα με τις… ορέξεις του οδηγού. Το σύστημα τετρακίνησης 4Matic μπορεί να κατανέμει τη ροπή έως και 40:60 (εμπρός:πίσω), δίνοντας τη δυνατοτητα να "παίξεις" με την ουρά.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις μιας και υιοθετεί σπορ εμφάνιση από το τμήμα της AMG, ενώ πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό του συναντάμε σπορ σαλόνι ντυμένο με nappa δέρμα και το flat-bottomed δερμάτινο τιμόνι. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω τεχνικά στοιχεία:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...