Και το όνομα αυτού: Fiat Tipo

Μετά από 20 χρόνια, το όνομα Tipo επιστρέφει στην οικογένεια της Fiat

  • -
  • -
Fiat Tipo (1988-1995)
H Fiat χαρακτήριζε το θρυλικό Tipo ως ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ευρωπαϊκού αυτοκινήτου το 1989 και εφοδιαζόταν με 9 διαφορετικούς κινητήρες (από τον 1.1 Fire μέχρι και τον 2.0 i.e. 16V Sedicivalvole) με απόδοσεις από 58 έως και 148 ίππους.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κων/πολης τον Μάιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Fiat Aegea, το οποίο αποτελεί τη νέα compact sedan πρόταση της ιταλικής φίρμας. Η αναμονή όμως ήταν μεγάλη για την ονομασία που θα πάρει (εκτός της Τουρκίας) από την FCA, η οποία αποφάσισε να επαναφέρει μετά από 20 χρόνια το Fiat Tipo.

Το σημερινό Fiat Tipo είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και αυτό διακρίνεται από την νέα κομψή γραμμή που ακολουθεί η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, που ομολογουμένως δεν έχει σχέση με το θρυλικό Tipo που είχαμε δει για πρώτη φορά το 1988. Θα εξοπλίζεται αρχικά με δύο diesel κινητήρες Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες , με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ από 95 έως και 120 ίππους. Οι διαστάσεις του είναι 4,5 μέτρα μήκος, 1,78 μέτρα πλάτος και 1,48 μέτρα ύψος, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,64 μέτρα. Η καμπίνα του φιλοξενεί άνετα 5 επιβάτες και ο χώρος αποσκευών είναι 510 λίτρα σύμφωνα πάντα με το Aegea που έχει παρουσιαστεί πριν από 5 μήνες.
Το Fiat Tipo σχεδιάστηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της FCA στην Ιταλία, εξελίχθηκε στην Τουρκία σε συνεργασία με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tofaş στην Προύσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την sedan έκδοση, η Fiat θα λανσάρει και την 5θυρη hatchback και τη station wagon εκδοχή του Tipo μέσα στο 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...