ΝΕΟ FORD FOCUS: HYPERTECH

Η τεχνολογία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ford Focus, με προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας αλλά και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel

  • -
  • -
FORD FOCUS: Η γκάμα
FORD FOCUS 5D



FORD FOCUS SEDAN



FORD FOCUS SW

Το Ford Focus ανανεώθηκε τόσο σε εμφάνιση όσο και σε τεχνολογία, με νέους κινητήρες και προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Και όλα αυτά με τις τιμές να παραμένουν άκρως ελκυστικές: από 13.775 € (με απόσυρση) και με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Η γκάμα ξεκινά με τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που διακρίνεται τόσο σε απόδοση με 100 PS και 125 PS, όσο και σε οικονομία καυσίμου. Καινούριος είναι ο 1.5 EcoBoost με 150 και 182 ίππους, που έχει ίδια ισχύ και χαμηλότερη κατανάλωση συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.6 EcoBoost, αλλά και ο diesel 1.5 TDCi με 95 ίππους και 120 PS που προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση και απόδοση. Όλοι οι κινητήρες συνοδεύονται από ένα στιβαρό πλαίσιο που εξασφαλίζει άριστα οδικά χαρακτηριστικά.

Την οδηγική εμπειρία όμως κάνουν μοναδική οι τεχνολογίες του νέου Ford Focus. Το hands-free σύστημα Perpendicular Parking βοηθά στο παρκάρισμα με όπισθεν, κάθετα ή παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα, καθώς επίσης στο ξεπαρκάρισμα από παράλληλο χώρο στάθμευσης: αφού ο οδηγός επιλέξει την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά, το σύστημα ελέγχει το τιμόνι, ενώ ο οδηγός λειτουργεί γκάζι και φρένο στην έξοδο.

Με το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, αν το Focus απομακρυνθεί από το κέντρο της λωρίδας χωρίς την πρόθεση του οδηγού, ενεργοποιείται ένας προειδοποιητικός κραδασμός στο τιμόνι και εμφανίζεται μια ένδειξη στο ταμπλό (σε ταχύτητες άνω των 60 km/h). Ένα άλλο καινούργιο στοιχείο είναι το Adaptive Front Lighting System που προσαρμόζει τις δέσμες των προβολέων Bi-Xenon HID σύμφωνα με τη διάταξη του δρόμου. Αλλά και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop αναβαθμίστηκε για να φρενάρει αυτόματα το όχημα σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h.

Το νέο Focus εφοδιάζεται για πρώτη φορά και με την τεχνολογία MyKey, με το οποίο οι ιδιοκτήτες μπορούν να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεαρούς οδηγούς – το οποίο π.χ. περιορίζει την τελική ταχύτητα, μειώνει τη μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος, ή εμποδίζει την απενεργοποίηση συστημάτων ασφάλειας (π.χ. το ESP). Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2, τέλος,περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 8’’, Κλήση Έκτακτης Ανάγκης και φωνητικό έλεγχο για εύκολη πρόσβαση στα συστήματα ήχου, πλοήγησης, κλιματισμού και στα smartphones.




VIDEOS

Ford Focus 2014 - Advanced Technologies

Ford Focus 2014 facelift 5-Door

Ford Focus 2014 facelift Wagon

Ford Focus - Perpendicular Parking

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...