H επόμενη BMW M3/M4 θα είναι plug-in hybrid;

Η νέα γενιά BMW M3 και Μ4 ίσως δανειστεί το plug-in hybrid και το σύστημα AWD από το BMW i8

  • -
  • -

Η τεχνολογία του plug-in hybrid έχει περάσει πλέον –επιτυχημένα- στα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητα αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών ώστε να επιτευχθεί υψηλή ιπποδύναμη ενώ ταυτόχρονα να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2. Ίσως η BMW να μην μείνει… απ’έξω από αυτό εγχείρημα, μιας και υπάρχει το know-how από το τμήμα i.

Δες την οδηγική μας εμπειρία των νέων BMW M3 & M4

Υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας άφησαν αιχμές σχετικά με το ότι το τμήμα Μ θα δανειστεί την τεχνολογία του BMW i8. Οι επερχόμενες BMW M3 και Μ4 ίσως διαθέτουν plug-in hybrid σύστημα, ενώ για πρώτη φορά θα δούμε στον στάνταρ εξοπλισμό και σύστημα τετρακίνησης. Η απόδοση της σημερινής M3/M4 με τον V6 3λιτρο twin-turbo κινητήρα είναι στα 550 Nm ροπής, ενώ δεν αποκλείεται η νέα γενιά να αυξήσει αυτό το νούμερο για τουλάχιστον 100 μονάδες. Κανένας λόγος για την ιπποδύναμη, ωστόσο είναι πιθανό να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 sec κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία του.

Διάβασε ΕΔΩ τη δοκιμή του BMW i8

Επιπλέον, η BMW σκέφτεται να ενσωματώσει και το σύστημα KERS (Kinetic Energy Recovery System), τεχνολογία που εξοπλίζονται τα μονοθέσια της Formula , ενώ ακόμα λόγω του μεγαλύτερου βάρους που θα έχουν οι M3 και Μ4 (λόγω των μπαταριών) είναι πιθανό να υπάρξει εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτινου υλικού για μείωση του συνολικού βάρους του αμαξώματος.

Σε περίπτωση που όλες οι παραπάνω σκέψεις γίνουν πραγματικότητα, μην περιμένετε οι νέες γενιές M3 και Μ4 να παρουσιαστούν νωρίτερα από το 2020.

*Φωτογραφία από τη σημερινή BMW M4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...