Συστάσεις για τη μείωση των ρύπων στην Αθήνα

Στα «κόκκινα» οι θερμοκρασίες και η ατμοσφαιρική ρύπανση

  • -
  • -

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση χθες 28/07, όπου λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών η ατμοσφαιρική, η ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας έφτασε σε υψηλά επίπεδα ως προς το όζον (Ο3). Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα και αύριο με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, για λόγους πρόληψης συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παρακαλούνται οι πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις. Η εξέλιξη των τιμών ρύπανσης παρακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ και σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών για το όζον, θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση τόσο για τα επίπεδα ρύπανσης όσο και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...