4 αυτοκίνητα που θα θέλαμε να είχαν turbo

Μπορεί να μας αρέσουν και χωρίς turbo, αλλά αν είχαν «τουρμπισμένο» κινητήρα θα είχαν άλλη… χάρη

  • -
  • -

Κάθε τόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν νέα μοντέλα που είναι εντυπωσιακά τόσο για την εμφάνιση όσο και για τη δύναμη που κρύβουν κάτω από το καπό τους. Αλλά μόλις με μία τουρμπίνα στο μοτέρ των μοντέλων αυτών, η απόδοσή τους θα σκαρφάλωνε από 50 έως και 100 ίππους παραπάνω, κάτι που θα σε έκανε να το κοιτάζεις με άλλο μάτι. Παρακάτω δείτε ποια 5 μοντέλα θα θέλαμε να τα δούμε και με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

1. Lamborghini Huracan
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει σταθερή στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, η οποία μοιράζεται τον V10 του Audi R8. Παρόλο που η Huracan είναι ένα εξαιρετικό supercar, θα περιμέναμε να ακολουθεί την σύγχρονη τεχνολογία, μιας και ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί turbo (βλέπε Ferrari 488 GTB).




2. Subaru BRZ

Στη λίστα μας κατατάσσουμε και το sport αυτοκίνητο της Subaru, το οποίο έχει όσα θέλει κάποιος οδηγός που ψάχνει ένα fun-to-drive αυτοκίνητο: χειροκίνητο κιβώτιο, πίσω κίνηση και sexy εμφάνιση. Μπορεί η Subaru να κράτησε τον boxer κινητήρα της, ώστε το κέντρο βάρος αλλά και το κόστος απόκτησης να είναι χαμηλό, ωστόσο δεν θα μας «χαλούσε» καθόλου να συναντούσαμε έναν τούρμπο κινητήρα κάτω από το καπό του σπορ μοντέλου με απόδοση 250+ ίππους.




3. Mazda MX-5

Αν και αρχικά, πριν την επίσημη παρουσίαση υπήρχαν αρκετές φήμες ότι το νέας γενιάς Miata θα φοράει turbo κινητήρα, τελικά η ιαπωνική εταιρεία δεν μας έκανε τη χάρη και κάτω από το καπό υπάρχει ένα μοτέρ απόδοσης 155 ίππους. Για το συγκεκριμένο διθέσιο μοντέλο, θα ήμασταν ικανοποιημένα αν υπήρχε ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 200 ίππων στην κορυφή της γκάμας.




4. Nissan 370Z

Το εκρηκτικό μοντέλο της Nissan φοράει έναν V6 κινητήρα απόδοσης 350 ίππων. Μπορεί να ακούγονται αρκετά, αλλά τεχνολογικά έχει αρκετό καιρό να ανανεωθεί. Ίσως αν εφοδιαζόταν τα turbo του GT-R και κάποιες επιπρόσθετες αναβαθμίσεις, τότε το σπορ μοντέλο θα έφτανε τους 400 ίππους, ανταγωνίζονταν και την Porsche Carrera.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...