Πρώτη υποθαλάσσια χορευτική παράσταση παγκοσμίως

Η Opel είναι χορηγός και χορογράφοι έρχονται από την Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρο

  • -
  • -

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το πρωτοφανές εγχείρημα Drops of Breath: μία υποθαλάσσια χορευτική παράσταση με υποβρύχιο κοινό που πρόκειται να παρουσιάσουν οι χορογράφοι Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα), Sophie Bulbulyan (Γαλλία) και σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη από την Κύπρο και μία οργανωτική ομάδα από δώδεκα χώρες*.

Η Opel συμμετέχει στην επιτυχή διεξαγωγή της παράστασης Drops of Breath και ήδη δίνει δυναμικά το παρών παρέχοντας οχήματα για τη διακίνηση των διοργανωτών, συμμετεχόντων και προσκεκλημένων.

Ο στόλος που διατέθηκε από την Opel και κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκόλλητα στην Αττική, αποτελείται αποκλειστικά από νέα Corsa σε 5θυρη έκδοση, εφοδιασμένα με το νέο αποδοτικό και παράλληλα οικονομικό βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου καθώς από το νέο Vivaro Combi 1.6 diesel, όπου ο χώρος των επιβατών γίνεται και χώρος μεταφοράς αντικειμένων με την αφαίρεση των καθισμάτων.

Σε ένα υποβρύχιο αμφιθέατρο διαμορφωμένο στο βυθό με κορδέλες που παραπέμπουν σε αρχαίες ελληνικές κολόνες δεκατέσσερις επαγγελματίες & ερασιτέχνες καλλιτέχνες (τρία άτομα με αναπηρία & τρία παιδιά) από Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο θα εκτελέσουν μία υποβρύχια χορογραφία στην παραλία του Ακρωτηρίου του Σουνίου, κάτω από τον αρχαιοελληνικό ναό του Ποσειδώνα.

Η παράσταση είναι το ξεκίνημα ενός καινοτόμου project με την ονομασία ‘Η Υποβρύχια Kαρδιά της Μεσογείου’ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το νερό σαν μορφή ενέργειας και φυσικό στοιχείο, δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτική, θρησκεία. Γεφυρώνει διαφορές, ενώνει ανθρώπους, χώρες και πολιτισμούς.

Το κοινό θα έχει τρεις επιλογές για να παρακολουθήσει την παράσταση:

-Με καταδυτικό εξοπλισμό σε βάθος 6m από ειδικές θέσεις θεατών

-Πανοραμικά, με μάσκα/αναπνευστήρα από την επιφάνεια της θάλασσας

-Από οθόνη στην παραλία του Grecotel Cape Sounio

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης είναι 25, 26, 27/09/2015, ενώ η προπώληση εισιτηρίων θα ανακοινωθεί μέσω του www.dropsofbreath.com

Μία crowdfunding καμπάνια λανσαρίσματος βγήκε στον αέρα πριν μερικές ημέρες προσφέροντας τα πρώτα εισιτήρια της παράστασης καθώς και πολλά συλλεκτικά δώρα στο σύνδεσμο https://www.kickstarter.com/projects/254857582/drops-of-breath

*Συνεργαζόμενες χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισπανία , Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...