Giorgetto Giugiaro: Ξεπούλησε στην Audi

Ο μεγάλος σχεδιαστής αυτοκινήτων αφήνει την λαμπρή του πορεία και αποφασίζει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα προσωπικά του ζητήματα

  • -
  • -

O θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτου Giorgetto Giugiaro αποφάσισε να πουλήσει το τελευταίο ποσοστό που του αναλογούσε από την εταιρεία που αυτός είχε ιδρύσει. Πιο αναλυτικά, πριν από 5 χρόνια ο Giugiaro πούλησε το 90,1% των μετοχών του από την εταιρεία Italdesign Giugiaro SpA στην Audi και πρόσφατα αποφάσισε να δώσει και το υπόλοιπο 9,9% που του αναλογούσε στην ίδια εταιρεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το αποτέλεσμα είναι η premium εταιρεία να έχει στην κατοχή της το 100% της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1968.

Ο Giorgetto Giugiaro σταμάτησε πλέον την καριέρα του, μία καριέρα που μετράει 100 αυτοκίνητα παραγωγής σχεδιασμένα από την πέννα του που μέσα σε αυτά είναι το πρώτο Volkswagen Golf, Passat, και Scirocco. Επίσης, είχε σχεδιάσει την BMW M1, Maserati Bora, Audi 80, Fiat Panda και αρκετές Alfa Romeo, όπως είναι η Giulia Sprint και η Brera.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Giorgetto αποφάσισε να αφήσει την εταιρεία για «να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για προσωπικά του θέματα» και αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει τους υπαλλήλους της εταιρεία αρνητικά, αντιθέτως μέχρι το τέλος του 2015 θα προσληφθούν ακόμα 250 άτομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...