Ford Fiesta: Όλο και καλύτερο

Με αποδεδειγμένα κορυφαίο 1.000άρη κινητήρα βενζίνης και έναν νέο 1.5 diesel, το νέο Fiesta ξεκινάει από τα 11.200 ευρώ και συμπληρώνει τη γκάμα του με ενδιαφέρουσες εκδόσεις ώστε να καλύψει ακόμα μεγαλύτερο εμβαδό αγοραστικού ενδιαφέροντος

  • -
  • -
Διαβάστε ακόμη


Ένα Fiesta για τον καθένα

Nέο Ford Fiesta με diesel 1.5 TDCi

Ford Fiesta Red & Black: Red OR Black ?

Δοκιμές μοντέλων Ford

Το Ford Fiesta δεν είναι απλώς ένα ευκολοδήγητο και πρακτικό σουπερμίνι. Είναι ένα αυτοκίνητο με κόμπακτ διαστάσεις αλλά και μοντέρνα, καλοφτιαγμένη κι εντυπωσιακή καμπίνα που καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες μιας μικρής οικογένειας. Παράλληλα, όπως και κάθε μοντέλο με το μπλε οβάλ στη μάσκα του δείχνει αμέσως μόλις το οδηγήσεις ότι είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που αγαπούν το αυτοκίνητο και την οδήγηση. Γι’ αυτό και συνδυάζει με κορυφαίο τρόπο το σπορ κράτημα με την άνετη και ποιοτική κύλιση.

 

Τέσσερα στα τέσσερα


Το 2015 είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που ο 1.000άρης 3κύλινδρος EcoBoost βραβεύεται ως ο καλύτερος κινητήρας της αγοράς, κι αυτό είναι μια διάκριση που τα λέει όλα. Οπότε, η παρουσία του κάτω από το καπό του Fiesta απογειώνει τις επιδόσεις και ταυτόχρονα τις παντρεύει με υψηλή οικονομία και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντική αλλαγή στο ντίζελ πεδίο, που αφορά στον νέο 1.500άρη TDCI. Αντικαθιστά τον μέχρι τώρα διαθέσιμο 1.6 TDCI από τον οποίο είναι πιο αποδοτικός και οικονομικός. Διατίθεται σε μια έκδοση με 75 ίππους και άλλες δύο με 95. Η μια είναι «συμβατική» και η άλλη με ECOnetic τεχνολογίες για μέγιστη οικονομία, η οποία εκφράζεται με μέση τυποποιημένη κατανάλωση από 3,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 μόλις 95 gr/km. Εννοείται ότι ο νέος κινητήρας ικανοποιεί το πρωτόκολλο Euro6, όπως άλλωστε και ο EcoBoost.

 

Νέες εκδόσεις


Η γκάμα του Fiesta γίνεται πιο ευρεία ώστε να ικανοποιήσει και πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πρωταγωνιστούν οι εκδόσεις Black & White που ξεκινούν από τα 12.956 ευρώ. Είναι διαθέσιμες σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα, με τον 1.000άρη EcoBoost των 100 ίππων (με 5άρι χειροκίνητο ή 6άρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο) ή τον 1.5 TDCI των 95 ίππων. Έχουν για βάση τους το επίπεδο εξοπλισμού Trend αλλά το αναβαθμίζουν σοβαρά. Η White Edition έχει λευκό αμάξωμα αλλά οροφή κι εξωτερικούς καθρέφτες σε μαύρο χρώμα. Ακριβώς το αντίστροφο ισχύει για την έκδοση Black. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μαύρες 15άρες ζάντες αλουμινίου με λευκές λεπτομέρειες, εμπρός προβολείς ομίχλης, λευκές ραφές στις επενδύσεις, μαύρη επένδυση οροφής, λευκές διακοσμητικές ενθέσεις στην καμπίνα, κρυφό εσωτερικό φωτισμό, ηχοσύστημα με θύρα USB και Bluetooth με SYNC που δέχεται φωνητικές εντολές κι εκτελεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Το πακέτο ολοκληρώνεται με air condition, υπολογιστή ταξιδίου και εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα.


Διαφορά υπάρχει και στην έκδοση Trend, που πλέον είναι ενισχυμένη με στάνταρ φώτα ημέρας LED και δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και τη λαβή του χειροφρένου.

Η τελευταία αλλαγή έχει να κάνει με τις Red & Black Edition, οι οποίες παύουν να είναι αποκλειστικό προνόμιο του 1.000άρη EcoBoost κινητήρα των 140 ίππων. Από εδώ και πέρα προσφέρονται και σε συνδυασμό με τον 1.5 TDCI των 95 ίππων, ώστε να καλύπτονται και οι λάτρεις της οικονομίας καυσίμου.

VIDEOS

Ford Fiesta Red & Black Edition 2014

Ford Fiesta - first drive ROME I

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...